Planinarsko društvo “Cesargrad” ima novo vodstvo

tra 26, 2014 by

Planinarsko društvo “Cesargrad” ima novo vodstvo

Nedavno je održana izborna skupština Hrvatskog planinarskog društva “Cesargrad” , jedne od najstarijih klanječkih udruga, osnovane još tamo daleke 1937. godine.

Dosadašnji i dugogodišnji predsjednik Damir Vrabec  istaknuo je u svom izvješću članovima Društva kako se u proteklom razdoblju uspjelo u spašavanju planinarske kuće od propadanja započetim radovima na obnovi. Iako još uvijek nije sve gotovo, uspjelo se promijeniti krovište, napraviti nadstrešnica, sanitarni čvor, postavljene su vodovodne i električne instalacije, a keramičke pločice su postavljene u svim prostorijama. Od ulaza u šumu kod Kišakove kleti pa do doma postavljene su tri klupe, a ispred kuće ih je nekoliko. Okoliš se uredno održavao i uređivao te je po komentarima planinara jedan od ljepših. Društvo je radilo i na održavanju planinarskih staza Zelenjak – Planinarska kuća i Klanjec – Planinarska kuća – Japica. Na vrhu Japice postavljen je u suradnji s HPS-om metalni žig i jedna klupa. Osim toga, Društvo  je postalo poznato po dobroj organizaciji sada već tradicionalnog Piknika na Cesargradu koji se održava u sklopu manifestacije Dani grada Klanjca. Jednako tako Društvo  aktivno sudjeluje i u organizaciji Zahvala jeseni u Klanjcu, pomaže pri organizaciji Božićnog koncerta, u akciji Zelena čistka, a predsjednik je posebno naglasio i kako je Društvo Cesarsku goru i ranije čistilo od krupnog otpada.

Na Skupštini je izabrano i novo vodstvo HPD -a “Cesargrad”. Tako je za predsjednika izabran dugogodišnji član Gordan Šoban, za potpredsjednika Ilija Kranjčec, tajnica je ostala Sanja Smolčić, a blagajnik je Damir Vrabec. U Upravni odbor izabrani su još Stjepan Vrabec, Goran Iveković, Damir Šoban, Miroslav Čukac i Zlatko Vahtarić.

Rad Društva nadzirat će Milan Kušanić kao predsjednik Nadzornog odbora, Ivica Mlinarić i Božidar Zajec, dok su za članove Suda časti izabrani Željko Kolar, predsjednik te Marijan Pleško i Milan Smolčić.

Novi je predsjednik, uz zahvalu na izboru, istaknuo kako se nada da će se i dalje nastaviti s radovima na uređenju planinarskog doma, ali i kako je smisao postojanja planinarskih društava prije svega planinarenje. Naglasio je stoga kako će se posebno poraditi na organizaciji planinarskih izleta te u plan djelovanja uvesti organizaciju barem dva izleta godišnje. Obećava maksimalno aktivno se uključiti u rad, ali to očekuje i od svih članova. Ističe kako je potrebno poraditi na članstvu kako bi se broj članova povećao barem za dvostruko. Trebalo bi poraditi i na uključivanju žitelja s područja općina Kumrovec i Tuhelj pa i šire ako je moguće. Cilj je Društvo podići na jednu višu razinu u svim segmentima djelovanja, istaknuo je novoizabrani predsjednik Gordan Šoban.

Related Posts

Tags

Share This