Pjevalo se i plesalo u subotu u kraju Lijepe naše

lis 4, 2017 by

Pjevalo se i plesalo u subotu u kraju Lijepe naše

Zahvaljujući klanječkim partnerima u okviru programa Europa za građane iz Poljske, Srbije i Slovenije te Kulturno-umjetničkom društvu “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća, posjetitelji subotnjeg poslijepodnevnog programa na “Zahvali jeseni” mogli su vidjeti vrlo šarolik i živopisan program glazbenih amatera.

Sad već tradicionalni susret pod nazivom “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše” na pozornicu ovogodišnje “Zahvale jeseni” donio je šarenilo narodnih nošnji, ali i uvijek interesantan glazbeno-plesni program. Folklorni ansambl “Cepelia fil Wilamowice ” iz bratskog poljskog grada s voditeljicom Jolantom Danek, KUD “Franc Ilec” iz Općine Starše u Sloveniji kojeg vodi Dušan Drevenšek, folklorna, tamburaška i pjevačka sekcija KUD “Antun Mihanović” Klanjec uz voditelje Katarinu Skrbinac i Vedrana Vrhovca predstavili su se folklornim koreografijama i pjesmama. Po prvi puta klanječka je publika mogla uživati u folkloru Bosne i Hercegovine i to zahvaljujući izvrsnom KUD-u “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća na čelu s predsjednikom Nerminom Hadžićem. Gosti Grada Klanjca i KUD-a “Antun Mihanović” oduševili su svojom izvedbom koreografija “Mozaik Bosne” i “Šeher Bosna“ te bili pravo osvježenje subotnjeg programa.

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Jelačić” iz Petrovaradina po drugi je puta gostovalo na “Zahvali jeseni”, a ovoga puta, uz već poznatu vokalno-instrumentalnu izvedbu hrvatske klapske glazbe, predstavio se i njihov orkestar, Tamburaška mornarica “Jelačić”, te mješoviti pjevački zbor. Ovo krasno društvo iz Vojvodine koje nastoji očuvati hrvatsku kulturnu baštinu vode Petar Pifat i prof. Vesna Kesić Krsmanović.

Jednako živopisne, vesele i razigrane bile su i dječje igre koje je u dječjem parku za najmlađe pripremila voditeljica dječjeg folklora KUD-a “Antun Mihanović” Mira Petek, dok je Šareni svijet i ove godine nasmijao i zabavio našu najmlađu publiku zgodnom kazališnom predstavu koju su izveli Ivica Kolmar i njegov šestogodišnji sinčić Viktor. Dok su djeca s njima pjevala, plesala, ali i učila, odrasli su uživali u talentu maloga glumca.

Related Posts

Tags

Share This