Još jedna večer s Ružicom Pečenjak

stu 2, 2018 by

Još jedna večer s Ružicom Pečenjak

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu u suradnji s Kulturnim centrom priredio je još jedan susret s poetskim zapisima naše drage sugrađanke gđe Ružice Pečenjak i to u subotu, 1. prosinca 2018.  u prostoru Izložbene dvorane, tradicionalno večer prije prve adventske nedjelje.

U romantičnoj atmosferi uz svijeće, čaj, kuhano vino i domaće kolačiće koje su pripremile članice Ogranka MH, autorica je predstavila svoje poetske zapise pod nazivom “Družimo se združeni”. Više od 12000 takvih zapisa autorica čuva u svojim bilježnicama.

Treba svakako istaknuti da su pjesnička druženja s gđom Ružicom Pečenjak započela prije sedam godina kao pokušaj Ogranka MH Klanjec da publici približi stvaralaštvo svojih članova, što se pokazalo vrlo dragocjenim i poticajnim, a u ime Ogranka autorici je na lijepoj večeri zahvalio predsjednik dr. Nikola Benković.  I ovoga puta je večer bila interaktivna pa su u razgovoru o četiri teme koje je autorica odabrala za ovu večer – dom, more, ljubav, životna zapažanja – s puno šarma sudjelovali i sami posjetitelji.

Igor Siročić, stalni glazbeni pratitelj ovih pjesničkih susreta i ove je godine odabrao odličan repertoar poznatih i svima dragih skladbi, tako da je uz neke od kajkavskih i ljubavnih klasika vrlo rado je zapjevala i publika. 

Related Posts

Tags

Share This