PJESNIČKA VEČER RUŽICE PEČENJAK

lis 29, 2012 by

PJESNIČKA VEČER RUŽICE PEČENJAK

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Klanjec i Kulturnog centra Klanjec u subotu, 27. listopada 2012. pred velikim brojem posjetitelja i u osobito dobroj atmosferi održana je  pjesnička večer pod nazivom “Zahvalnost zavičaju” autorice Ružice Pečenjak.
Druženje s intimnim zapisima svoje sugrađanke upriličeno je kao dio namjere Ogranka Matice hrvatske da svako malo publici predstavi stvaralaštvo svojih članova. Pored toga, susret s poezijom Ružice Pečenjak održan je u Mjesecu hrvatske knjige čija je središnja tema ove godine Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Autorica je u zreloj životnoj dobi, no to je ne sprječava da živi život ispunjen kreativnošću, pisanjem stihova, putovanjima, pjevanjem u crkvenom zboru, a velik dio njenog vremena s velikom je brižnošću posvećen članovima obitelji i prijateljima.
Publika je mogla čuti dvadesetak pjesama različite tematike u interpretaciji same autorice, Snježane Ricijaš i Mihaela Posleka, učenika klanječke  Osnovne škole čije čitanje kajkavskih stihova izazvalo gromoglasan pljesak posjetitelja ovog lijepog događaja u prostoru Gradske knjižnice.
Pokoju nostalgičnu suzu i kod Ružice Pečenjak, ali i publike na oko je natjerao odabir skladbi Tamburaškog sastava “Zelenjak”.
No, uz odlično raspoložene dečke iz “Zelenjaka” u subotu se u Klanjcu pjevalo do kasno uvečer, još dugo poslije završetka dojmljive pjesničke večeri Ružice Pečenjak.

Related Posts

Share This