Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” 2015.

lip 3, 2015 by

Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” 2015.

U utorak, 2. lipnja 2015. u Klanjcu je održana svečanost dodjele ovogodišnje Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” koju već devetu godinu priređuje klanječka Gradska knjižnica uz godišnjice rođenja autora stihova hrvatske himne.
Riječ je o pjesničkom natječaju za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, a na kojem je ove godine sudjelovalo 17 škola s više od sedamdesetak pjesničkih ostvarenja svojih učenika.
Svečanost je započela u Spomen parku gdje su mali zagorski pjesnici, njihovi učitelji i mentori, roditelji, građani Klanjca te zamjenica župana Jasna Petek i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek položili cvijeće i zapalili svijeću na grobu Antuna Mihanovića.

Na svečanosti koja je nakon toga održana u prepunoj klanječkoj kino dvorani učenicima je na njihovim uspješnim literarnim radovima čestitala zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, istaknuvši da je ovih dana lijepo raditi i surađivati s našim obrazovnim sustavom jer sa svih strana stižu lijepe vijesti o brojnim uspjesima zagorskih učenika. Čestitkama su se pridružili i gradonačelnik Zlatko Brlek te v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Antuna Mihanovića Mirjana Čelec zahvalivši posebno i mentorima koji potiču darovitost svojih učenika, između ostalog i sudjelovanjem na ovom ili pak sličnim natječajima.

U kategoriji osnovnih škola prvu je nagradu osvojila Nika Jagečić iz OŠ Oroslavje za pjesmu Babičino cvietje. Dodijeljene su dvije druge nagrade i to Kseniji Hunjek iz OŠ Vladimira Nazora Budinščina i Filipu Horvatu iz OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, dok je treću nagradu osvojila Chiara Krtak iz OŠ Krapinske Toplice.
Stručno povjerenstvo u kojem su ove godine vrijedno radile Vesnica Kantoci, Barbara Bogović i Dragica Gajšak posebno je još pohvalilo pjesme Veronike Iveković iz OŠ Lijepa naša Tuhelj i Hrvoja Babića iz OŠ Oroslavje.

Među srednjoškolcima najuspješnija je ove godine bila Anica Rumiha iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok. Druga nagrada otišla je u ruke Donatea Sitarića-Knezića, a treća Ivoni Drobac, oboje iz Srednje škole Oroslavje.

Nagrade su u ime pokrovitelja uručili zamjenica župana i gradonačelnik Klanjca.

Vrlo lijep program za svoje male kolege – pjesnike priredili su Ivan Gašpar koji je na početku čitao originalni tekst Horvatske domovine, mali školski zbor OŠ Antuna Mihanovića Klanjec kojeg vodi prof. Hrvoje Banaj, a posebno iznenađenje bila je izvrsno izvedena scenska igra U čast majke Vode Dramske družine klanječke škole s voditeljicoma Barbarom Beronja.

Iskrene čestitke ovogodišnjim dobitnicima Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”!

Related Posts

Tags

Share This