PISANICAMA UKRAŠEN TRG

tra 5, 2012 by

PISANICAMA UKRAŠEN TRG

Kulturni centar Klanjec u suradnji s BMV ART (Bogović Maja Vukina Art) izradio je desetak pisanica kojima je uz ovogodišnje uskrsne blagdane ukrašena ograda na promenadi na klanječkom Trgu Antuna Mihanovića. Nastavljena je tako tradicija simboličnog obilježavanja blagdana u Klanjcu započeta izradom adventskog vijenca oko spomenika Antunu Mihanoviću i božićnih jaslica ispred ulaza u župnu crkvu Navještenja BDM.
Pisanice su oslikali polaznici likovne radionice za odrasle i djecu koju vodi akademska slikarica Maja Vukina Bogović. Riječ je o zaljubljenicima u likovnu umjetnost i slikarstvo koji već neko vrijeme otrkivaju svoj slikarski talent, istovremeno učeći raznovrsne slikarske tehnike. Dio svog talenta i umijeća podijelili su tako s građanima Klanjca i prolaznicima u ovoj blagdanskoj prigodi čestitajući im na ovaj svoj osobiti način ovogodišnji Uskrs.
Autori pisanica na trgu su Gordana Držaić, Erna Debelak, Nevenka Tramišak, Maja Vukina Bogović, Ružica Blažinčić, Ivo Šućur, Jasminka Držaić, Vera Radić, Marija Antolić i Josip Pleško.

Related Posts

Tags

Share This