PINKLEC NA RAME I PUT POD NOGE

tra 29, 2009 by

PINKLEC NA RAME I PUT POD NOGE

Ekološka udruga “Japica” započela je s organizacijom rekreacijskog pješačenja za građane koji žele provesti nekoliko ugodnih trenutaka družeći se s krasnom klanječkom prirodom i svojim istomišljenicima o sve potrebnijem nam zdravom načinu života. Iza nas su već dva pješačenja pod poticajnim nazivom “PINKLEC NA RAME I PUT POD NOGE”.
Prvi je bio uređenom i označenom eko stazom na Cesarskoj gori uz stručno vodstvo autorice staze prof. Mirjane Štih, predsjednice udruge, a članovima udruge i Klanjčanima u šetnji su se pridružili i sudionici stručno-znanstvenog skupa “Zdravlje, priroda, kultura” kojima je to ujedno bio i jedna od stručnih izleta.
Prošle se nedjelje pješačilo lijepim šumskim šetalištem do kapelica sv. Florijana i sv. Filipa i Jakova. Prolazeći pokraj pitoresknih zagorskih raspela i drvenih klijeti od vodiča Slavka Zamude moglo se saznati i ponešto iz bogate klanječke prošlosti.
Pješačenja se organiziraju u nedjeljna popodneva, kreće se ispred crkve na Trgu Antuna Mihanovića, uređenim pješačkim stazama u klanječkom kraju, a sve pod motom: “U društvu je ljepše, ali i sigurnije”.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply