Ovogodišnja fašnička povorka i dječji fašnik

ožu 5, 2014 by

Ovogodišnja fašnička povorka i dječji fašnik

Zajednička fašnička povorka neregistrirane fašničke udruge i Turističke zajednice grada Klanjca i općina Kumrovec i Tuhelj održana je u nedjelju prije Fašnika te nasmijala i razveselila okupljene sumještane u sva tri mjesta.

Nakon što je gradonačelnik Klanjca predao najprije “veliki” gradski ključ maskiranim mališanima iz Dječjeg vrtića “Kesten”, a “minijaturni” voditeljima ovogodišnjih fašničkih spelancija, na pozornici se izmijenilo pet veselih grupa.  Tako je iz Rakovca stiglo cimermanstvo koje je na kraju osvojilo treće mjesto, uvijek atraktivni “Kolovrat” ove se godine odlučio predstaviti jedan domaći OPG, mlade Tuhljanke bile su bebe političara, a atraktivni kostimi i još bolji tekst donijeli su im i pobjedu na ovogodišnjem fašniku. Mladi Klanjčani  kao Obamini obavještajci izvrsno su se dotakli vladinih audija i odlično izveli Mali romobil. Klanjec je posjetila i britanska kraljevska obitelj, a njihova je čajanka glasovima publike osvojila nagradu za drugo mjesto. Poseban gost ove je godine bio Rade Šerbedžija kojeg je utjelovio Hrvoje Hrbud s poezijom poznatog domaćeg pjesnika Branka Grebličkog Venteka.
Ni kiša koja je počela padati tijekom programa nije spriječila Klanjčane da se i ove godine našale na račun svojih političara i sugrađana.

Sudionici ovogodišnje fašničke povorke još jednom ističu kako se Fašnik održava u skladu sa samo jednim starim nepisanim pravilom, a to je ” da pametni noriju na Fašnik, a bedasti celo leto” pa se zato ono što je izgovoreno na Fašnik ne smije ni zamjeriti.

U utorak je tradicionalno u gradskoj dvorani održan i mali fašnik na kojem su se maskirali gotovo svi učenici klanječke matične škole, dok je istovremeno program održan i u PŠ Lučelnica.

Related Posts

Tags

Share This