Ovacije publike za program ZFA dr. Ivana Ivančana u Klanjcu

svi 21, 2023 by

Ovacije publike za program ZFA dr. Ivana Ivančana u Klanjcu

Pravim ovacijama klanječka je publika ispratila program cjelovečernjeg koncerta Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana.
Jedan od najboljih folklornih ansambala u zemlji predstavio se u Klanjcu raznovrsnim programom sabranim pod naslovom  “Da nam je barem prelce…” , a posvećenim Ladi Barić (2000. – 2020.). Više od pedesetak plesačica i plesača i petnaestak članova tamburaškog orkestra, savršeno uigranih, zapravo su živi hrvatski muzej u kojem je sabrano sve ono najbolje od hrvatske folklorne tradicije.

Bio je to koncert prepun prekrasnih nošnji, prave riznice narodnoga blaga, ali ponajprije fenomenalnih izvedbi plesačica, plesača i svirača vrijednih svakog divljenja iz kojih sa svakom novom koreografijom izvire neka posebna životna radost zbog koje se čini da su sve što izvode svladali s lakoćom. No, samo oni, i njihovi voditelji, znaju koliko truda stoji iza onog što je klanječka publika imala priliku vidjeli tako savršeno uvježbano. Od pjesama i plesova Turopolja, Međimurja, Baranje, Ražanca, Zagorja, Gradišća, Hrvata Bunjevaca do legendarnih Podravskih svata dr.sc. Ivana Ivančana… teško je reći što se posjetitelje više dojmilo.
U svakoj se izvedbi osjeća vrhunsko znanje i predanost u vođenju ovog ansambla umjetničkog voditelja Ivana Andrije Ivančana i glazbenog voditelja MarkaFirsta.

Bilo je prekrasno vidjeti i naše mlade sugrađane, voditelja folklorne sekcije KUD-a “Antun Mihanović” Nikolu Hrbuda i naša plesačica Petru Harapin u ovom odabranom folklornom društvu, a nadamo se da smo svojim pljeskom i uzvicima odobravanja na najbolji način pokazali koliko ih cijenimo. Jednako kao i znanje stečeno u ZFA koje su klanječkim folklorašima prenijele bivše voditeljice klanječkog folklora Katarina Matošević Šoban i Katarina Skrbinac, dugogodišnje članice ovog ansambla.
Domaćini ovog lijepog kulturnog događaja bili su KUD “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec.

Sigurni smo da je za svakog ljubitelja folklora, svakog poštovatelja kulturnog amaterizma koji je bio u publici, ovo bila jedna od onih večeri u našem gradu koje se zauvijek pamte.
 

 

Related Posts

Tags

Share This