Otvoreno najljepše dječje igralište na području grada Klanjca

tra 6, 2023 by

Otvoreno najljepše dječje igralište na području grada Klanjca

U srijedu 5. travnja, uz malu prigodnu svečanost i prekrasan program učenika Područne škole Lučelnica, otvoreno je najljepše, suvremeno opremljeno dječje igralište na području grada Klanjca koje se uz veliku suradnju OŠ Antuna Mihanovića smjestilo iznad školske zgrade.

Uređenje je sufinancirano u sklopu operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« LAG-a Zagorje-Sutla.

Igralište je svečano otvorio gradonačelnik Grada Klanjec Zlatko Brlek koji je predajući ključeve najmlađim stanovnicima Lučelnice i okolnih naselja istaknuo kako je cilj je da svako naše naselje ima ovakvo ili slično igralište. Međutim, problem najčešće predstavlja zemljište jer Grad u svom vlasništvu nema adekvatnih prostora gdje bi mogao postaviti takva ili slična igrališta. Ovdje se to uspjelo dogovoriti sa školom jer je zemljište u vlasništvu škole, pa se uz njihov najam, odnosno uz pravo građenja, mogla ishoditi građevinska dozvola i sva potrebna dokumentacija. Igralište je prvenstveno napravljeno za najmlađe, no kako su sprave na igralištu za sve dobne skupine te je ograđeno tako da je i sigurno, a tu su i stol i klupice za roditelje, gradonačelnik se nada da će postati mjesto obiteljskih okupljanja.  

-Projektna vrijednost ovog igrališta bila je 55 tisuća eura, međutim na Javnom pozivu za izgradnju dobili smo ponudu na 41 tisuću eura sa svim spravama, ali trebalo je riješiti odvodnju i potporni zid koji nisu bili u sklopu projekta, tako da je ukupno utrošeno oko  44 tisuće eura- istaknuo je gradonačelnik te dodao da mu je prvenstveno drago da je to baš ovdje u Lučelnici gdje do sada nije bilo igrališta.

To je daleko najbolje, najkvalitetnije igralište koje imamo na području Grada Klanjca i ja vjerujem da ćemo u budućnosti još takvih igrališta izgraditi i u drugim našim naseljima- poručio je gradonačelnik.

Svečanosti otvorenja nazočio je i Hrvoje Novak, voditelj LAG-a Zagorje-Sutla, istaknuvši kako mu je uvijek drago kad se kroz njihove intervencije može utjecati na poboljšanje lokalne infrastrukture.
U sklopu natječaja za mjeru koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija omogućeno je sufinanciranje od 50 tisuća eura. Ovo nije jedina infrastruktura koja se u Klanjcu do sada radila kroz tu mjeru. Prije dvije godine uređen je i park u Klanjcu i zapravo su ukupna ulaganja u Klanjcu kroz intervencije odnosno mjere Lokalne razvojne strategije iznosile oko 80 tisuća eura.

Za sretnu igru, buduća druženja, prijateljstva i obiteljska okupljanja, novouređeno igralište blagoslovio je fra Franjo Jurinec, kapelan klanječke župe. 
Učenici nižih razreda PŠ sa svojim su učiteljima pripremili prekrasan, razigrani program za otvorenje, a gradonačelnika iskreno dirnuli malom knjižicom svojih crteža i poruka kojima se zahvaljuju na uređenju ovog lijepog mjesta za igru ili kako su to veselo komentirale male Lucija i Nika: Sretne smo jer se svi možemo igrati, jako je dobro. Često ćemo dolaziti!

 

Related Posts

Tags

Share This