Otvorena ispostava Zavoda za hitnu medicinu

sij 2, 2017 by

Otvorena ispostava Zavoda za hitnu medicinu

Sam početak 2017. godine u Klanjcu obilježen je otvaranjem ispostave Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

U ponedjeljak, 02. siječnja 2017. godine u 10,00 sati u prisustvu župana Željka Kolara, zamjenice župana Jasne Petek, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, načelnika Općine Zagorska Sela Željka Kodrnje, ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba Bujević, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Kreše Božića, liječnice obiteljske medicine Jasne Gmajnički te članova timova hitne medicine prigodno je ispred klanječke ispostave Doma zdravlja KZŽ otvoren punkt koji od danas djeluje u Klanjcu. 

Kako je istaknuo gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek stanovnicima klanječkog područja bit će na raspolaganju tim T2 koji uključuje medicinskog tehničara/medicinsku sestru i vozača tijekom dana, a tijekom noći, vikendima i praznicima tim T1 u kojem je uz njih i liječnik te je istaknuo svoje veliko zadovoljstvo što je nakon velikih previranja tijekom prošle godine otvoren ovaj punkt. 
No, gradonačelnik je i upozorio da ova ispostava pokriva široko područje četiri općine, pogranično područje uz hrvatsko-slovensku granicu te Tuheljske Toplice te da iz tih razloga svakako treba i tim T1 tijekom svih 24 sata dnevno. Istaknuo je da se nada i vjeruje da će se to tijekom ove godine i ostvariti.
Klanječki gradonačelnik posebno se zahvalio Krapinsko-zagorskoj županiji koja će iz svog proračuna financirati tim T1 u Klanjcu noću, vikendima i praznicima i na taj način omogućiti adekvatnu hitnu medicinsku pomoć građanima ovog dijela Zagorja.

Župan Željko Kolar je na otvorenju ovog punkta između ostalog rekao: „Napravili smo velik iskorak u odnosu na prvi prijedlog mreže Hitne medicinske pomoći. Sada nam ostaje još jedna mala crtica koju treba povući, a to je da u Klanjcu dobijemo T1 tim Hitne medicinske pomoći. Mi ćemo u suradnji sa Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, Ministarstvom zdravstva, dalje razgovarati na tu temu. Prvi sastanak sa ministrom zdravstva, g. Kujundžićem imat ćemo već 16. siječnja ove godine. Želio bih istaknuti da ćemo u 2017. godini izdvojiti 2,4 milijuna kuna za timove T2 u Klanjcu i Konjščini kako bi se djelomično pretvorili u timove T1, koji će pokrivati vikende, praznike i noć. Osigurali smo i 2,1 milijun kuna za opremanje timova. To sve radimo zbog toga jer smatramo da svi stanovnici Krapinsko-zagorske županije moraju imati jednake šanse za preživljavanje, ukoliko im se desi nesreća. S time na umu, nastavljamo našu misiju da dođe do toga, da u Klanjcu bude oformljen pravi T1 tim Hitne medicinske pomoći. Kad to ostvarimo, moći ćemo bez zadrške reći da je pokrivenost mrežom hitne medicinske pomoći na području Krapinsko-zagorske županije najbolja u državi“, rekao je župan Željko Kolar.

Otvorenju punkta u Klanjcu nazočila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević koja je istaknula: „Na području Krapinsko-zagorske županije Zavod za hitnu medicinu prati sve elemente suvremene hitne medicine i zbog toga i bilježi odlične rezultate. Posebno treba istaknuti da se je odlično snašla prijavno-dojavno jedinica 194, oni su ti koordiniraju i upravljaju cijelim radom, šalju najbliže na intervenciju, i to zaista u ovoj županiji funkcionira“, rekla je Maja Grba Vujević, dodavši kako je župan Željko Kolar prošle godine uložio maksimalan napor da se otvore punktovi i da cijela naša Županija bude pokrivena.

Prisutnima su se na otvorenju punkta obratili i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešo Božić i liječnica obiteljske medicine Jasna Gmajnički koji su se zahvalili liječnicima i medicinskim sestrama koji su dosada dežurali u Klanjcu, a novim timovima zaželjeli da imaju što manje intervencija, ali kada se dogode da pravovremeno i profesionalno pruže pomoć.

Related Posts

Tags

Share This