Otvoren logopedski kabinet u Klanjcu

lis 31, 2016 by

Otvoren logopedski kabinet u Klanjcu

Logopedski kabinet otvoren je ovog ponedjeljka u prostoru klanječkog Doma zdravlja (pored ginekološke ambulante) i to zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Klanjca , općine Veliko Trgovišće i Udruge za promicanje zdravlja “Korak po korak do zdravlja” Klanjec. Jedinice lokalne samouprave će sa po 70.000 kuna godišnje iz svojih proračuna financirati rad logopeda. Na taj su način konkretno poduprle inicijativu koju je još prije dvije godine pokrenula klanječka udruga Korak po korak do zdravlja. S obzirom da na tržištu rada nedostaje stručnjaka logopeda, ona je uspješno realizirana tek danas.
Zadovoljstvo što su mali Zagorci koji imaju govornih poteškoća dobili još jedan logopedski kabinet, otvarajući ovaj mali, ali vrlo ugodni prostor za budući rad logopedice Tomislave Strsoglavec,  istaknuo je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Županija je poduprla ovaj projekt osiguravši sredstva za uređenje ureda.
Na maloj svečanosti okupili su se i uzvanici, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, zamjenica župana Jasna Petek, predsjednica udruge Korak po korak do zdravlja Jasna Gmajnički i mnogi drugi.
Gradonačelnik Brlek istaknuo je kako će se otvaranjem kabineta u Klanjcu znatno olakšati roditeljima da dođu do potrebne stručne pomoći za svoju djecu s poteškoćama u govoru, a sasvim sigurno da će ih i veći broj, ali i na vrijeme zatražiti savjet logopedice.
Logopedica Tomislava Strsoglavec istaknula je kako sve više djece ima problema s govorom. Važno je da na manjim područjima bude dobra pokrivenost logopeda, tako da možemo što ranije početi s terapijom. Bit će jako puno posla, zasad ćemo uzeti prioritetne slučajeve, a s vremenom se nadam da će sva djeca koja to trebaju doći na red. Važno je da se roditelji jave i da barem dođu po savjet, jer govorne teškoće više danas nisu tabu tema“, rekla je Tomislava Strsoglavec.
„Zaposlili smo logopedicu uvidjevši da je to potreba na našem području, jer se za logopedski pregled čeka oko 2 do 3 mjeseca u Zaboku. Bilo nam je potrebno dvije godine da pronađemo logopeda, no napokon smo uspjeli“, rekla je dr. Jasna Gmajnički, predsjednica Udruge Korak po korak do zdravlja.

Ured će biti otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati, odnosno utorkom i četvrtkom od 11,00 do 19,00 sati.

Related Posts

Tags

Share This