Otvoren kutak za dojenje u Gradskoj knjižnici

tra 7, 2016 by

Otvoren kutak za dojenje u Gradskoj knjižnici

Ovog je četvrtka u Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” Klanjec otvoren još jedan kutak za dojenje. Inicijativa je to Koordinacijskog tima za promicanje dojenja u Krapinsko-zagorskoj županiji, uz podršku Županije i županijskog Doma zdravlja te Grada Klanjca.

Nakon zlatarske knjižnice, klanječka je knjižnica druga javna ustanova na području županije u kojoj su mame dobile mjesto na kojem mogu i u primjerenom javnom prostoru dojenjem nahraniti svoje dijete. Na otvorenju kutka u Klanjcu bila je i  zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, u društvu gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka,  ravnateljice Doma zdravlja KZŽ Nade Dogan , pomoćnice ravnateljice Doma zdravlja KZŽ i potpredsjednice Koordinacijskog tima Biserke Sviben te patronažnih sestri Vlatke Šoban i Gordane Turjak.
U Gradskoj knjižnici ugostili su ih v.d.ravnateljice Mirjana Čelec s djelatnicama Jelenom Prekratić i Paulom Kosić.
Svakako treba istaknuti da su na otvaranju kutka za dojenje bile i mame Katarina Milčić Skbinac i Blaženka Petrišić sa svojim bebama koje doje, članice grupe za potporu dojenja u Klanjcu koja se uz podršku patronaže sastaje redovito u Knjižnici i organizira i druge promotivne akcije.

Otvaranje mjesta za dojenje u javnim ustanovama nastavit će se i dalje na području čitave KZŽ, kako bi se senzibiliziralo javnost i poslalo poruku da je dojenje najprirodniji i najzdraviji način prehrane djeteta.

Related Posts

Tags

Share This