Opća planinarska škola prvi put u Klanjcu

velj 13, 2019 by

Opća planinarska škola prvi put u Klanjcu

Nakon brojnih planinarskih izleta i cijelog niza drugih aktivnosti, HPD “Cesargrad” ove će godine i to po prvi puta u svojoj povijesti organizirati i OPĆU PLANINARSKU ŠKOLU.

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi) i pruža polaznicima osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a, a pored stjecanja osnovnih znanja otvara im se i mogućnost daljnjeg školovanja u HPS-u. 

Planinarska škola održat će se u terminu od 20. ožujka do 19. svibnja 2019. godine. Predavanja će biti srijedom od 19:00 do 21:00 sat u prostorijama Gradske knjižnice Klanjec, dok će praktični dio biti vikendima na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva koji će također moći planinariti zajedno s polaznicima škole.

Predavači su iskusni licencirani vodiči HPS-a iz SPV Zagorje, a voditelj škole je Stjepan Posavec.

Polaznici opće planinarske škole mogu biti isključivo članovi osnovnih planinarskih udruga (društava), članica HPS-a s plaćenom članarinom za tekuću godinu i s navršenih 15 godina (do punoljetnosti je potrebna suglasnost roditelja ili staratelja). Kao član planinarskog društva, postajete i član Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), dobivate kolektivno osnovno osiguranje od ozljeda na izletima te popust od 50% za noćenja u planinarskim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji. Prednost kod popunjavanja škole imaju članovi HPD „Cesargrad“ s plaćenom članarinom za 2019.g. Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih najmanje 6 predavanja i odrađenih barem 5 izleta/vježbi. Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak. Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva. 

Školarina iznosi 200,00 kuna, a njome se financiraju materijalni troškovi teoretskog i praktičnog izvođenja nastave. Troškovi izleta (prijevoz, noćenja…) nisu uključeni u školarinu. 

Upisi u školu su u tijeku, a maksimalan broj polaznika je 25 pa stoga požurite. Zadnji rok do kojeg se možete prijaviti je petak, 15. veljače 2019.

Dodatne informacije mogu se dobiti kod:
voditelja škole Stjepana Posavca,  091 488 4858
predsjednika HPD „Cesargrad“ Gordana Šobana, 099 216 8316

 Program planinarske škole i predavače možete naći ovdje Planinarska škola HPD Cesargrad – program

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This