Održana tribina Učimo zeleno

lip 21, 2019 by

Održana tribina Učimo zeleno

Zainteresirani građani mogli su u srijedu 19. lipnja 2019. prisustvovati prezentaciji i tribini koja je u Velikoj dvorani Grada Klanjca održana u okviru projekta “Učimo zeleno”.
Kratkom prezentacijom Barbara Tomičić istaknula je svekoliki značaj pravilnog postupanja s otpadom, razvrstavanja u kućanstvima te daljnjeg recikliranja i njegove ponovne upotrebe za cijeli eko sustav čiji smo naravno sastavni dio.  Ponovno je naglašeno koliko je važno razvijati svijest građana o tome kako najveći dio onoga što možda još uvijek bacamo u komunalni otpad nije smeće. Kako najveći dio otpada danas čini organski otpad, posebna tema tribine bilo je kompostiranje, u čemu naši sugrađani i sami imaju višegodišnje iskustvo. 
Na pitanja građana nakon prezentacije odgovarao je gradonačelnik Zlatko Brlek, a najviše ih je bilo vezano uz način funkcioniranja novog reciklažnog dvorišta koje počinje raditi 1. srpnja. 
Ovakve javne tribine bit će održane u središtima svih jedinica lokalne samouprave koje sudjeluju u ovom zajedničkom projektu čiji je nositelj Grad Klanjec, a u jesenskim danima intenzivirat će se edukativne aktivnosti namijenjene djeci, kako u vrtićima, tako i u školama.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This