ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

tra 28, 2010 by

U utorak, 27. travnja održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Klanjca na kojoj je jednoglasno usvojen novi Urbanistički plan uređenja naselja Klanjec, Mihanović Dol i Lepoglavec. Riječ je o važnom provedbenom dokumentu koji detaljizira uvjete gradnje u navedenim naseljima, ali precizira i izgradnju novih prometnica te različitih drugih sadržaja. Prema riječima gradonačelnika, Urbanistički plan otvorit će mogućnost novih investicija, posebno u središtu Klanjca i dobra je podloga za brži razvoj grada. Za potrebe Urbanističkog plana rađena je i kompletna nova konzervatorska podloga u kojoj je analizirana svaka parcela u zaštićenoj zoni te su date

i precizne smjernice za zahvate na građevinama. Vjeruje se kako će nove konzervatorske smjernice omogućiti rješavanje sanacije nekih ruševnih objekata u staroj jezgri koji se dosada nisu smjeli dirati, odnosno kod kojih je tražena isključivo obnova postojećeg stanja.
Na sjednici su usvojeni i izvještaji o radu i financijski izvještaji za 2009. godinu gradskih tvrtki i ustanova: “Zelenjak-plina” d.o.o., Gradske knjižnice Antun Mihanović, Kulturnog centra Klanjec i Dječjeg vrtića “Kesten”.
Donijeta je i odluka o dodjeli priznanja Grada Klanjca za ovu godinu, a koja će biti svečano uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This