Održana Izborna skupština DVD-a Klanjec

svi 11, 2021 by

Održana Izborna skupština DVD-a Klanjec

U petak 7. svibnja 2021. održana je redovna i izborna Skupština DVD-a Klanjec. Sjednica je održana uz pridržavanje svih epidemioloških mjera borbe protiv Covida 19 pa su iz tog razloga Skupštini prisustvovali samo članovi DVD-a Klanjec te predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, Željko Zajec, predsjednik VZG Klanjec te gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek. 
Predsjednik DVD-a Klanjec Ervin Šoban u svom godišnjem izvješću o radu Društva posebno se osvrnuo na probleme i ograničenja vezanih uz borbu s pandemijom Covida 19, a zbog koje u protekloj godini nije bilo moguće realizirate sve planirane aktivnosti, a posebno uobičajena događanja na kojima se okuplja veći broj vatrogasaca.

Ipak,  DVD Klanjec na najbolji je način iskoristio pandemijsku godinu kako bi uz veliku potporu Grada Klanjca, ali i sugrađana i svojih članova, realizirao kapitalna ulaganja u svoju dugotrajnu imovinu. Tako je u 2020. godini u potpunosti obnovljeno krovište na vatrogasnom domu, nakon toga napravljena je i nova toplinska ovojnica, ugrađena su nova ulazna vrata na domu, ali i nova ulazna vrata za tavanske i podrumske prostorije doma. U idućem razdoblju klanječke vatrogasce čekaju radovi i nova ulaganja na uređenju unutrašnjosti doma.
Izvješće o radu vatrogasne postrojbe podnio je zapovjednik Danijel Penezić, napomenuvši da se zbog pandemije nisu mogla održati planirana natjecanja, vježbe i školovanje vatrogasaca, ali je postrojba uspješno izvršila sve svoje zadaće, pripomogla Civilnoj zaštiti u provedbi epidemioloških mjera, a od velike pomoći bila građanima nakon potresa krajem godine. 
Financijsko izvješće podnio je blagajnik Šoban Mateo. Iz izvješća je vidljivo da su podmireni svi prispjeli računi te Društvo nema nikakvih dugovanja.

Na Skupštini je izabrano i novo vodstvo Društva i to na mandat od 5 godina.

Za predsjednika je ponovno izabran Ervin Šoban. Njegov zamjenik u idućem mandatu bit će Nenad Šoban, a tajnik Marijan Sporiš.
Danijel Penezić i dalje ostaje zapovjednik, a Stanko Brglez  zamjenik zapovjednika.
Za blagajnika je izabran Meteo Šoban, a u Upravni odbor još su izabrani Jelena Bašić, Darija Zlatolas i Božidar Petrišić. U Nadzorni odbor izabrani su: Slavko Zamuda, Ivica Hrbud i Danijel Pavlinić.

Fotografije: Mladen Županić

Related Posts

Tags

Share This