Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

lip 26, 2020 by

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

Na svojoj  20. sjednici Gradsko vijeće Grada Klanjca usvojilo je Odluku o donošenju VI. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Klanjca, a donosen je i niz mjera za ublažavanje posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-a 19.

Do novih izmjena Prostornog plana došlo je prvenstveno na zahtjev Predionice Klanjec do.o., a  radi izgradnje novog skladišnog prostora u poslovnoj zoni, površine 4.000 m2. Zatim tvrtka Rudomar namjerava sanirati dio kamenoloma u Svetom Križu, a zaprimljen je i određeni broj zahtjeva pravnih i privatnih osoba za prenamjenu zemljišta u svrhu obavljanja djelatnosti. S izmjenom Prostornog plana omogućeno je da se na nekim parcelama koje dosad nisu bile građevinske može ishoditi građevinska dozvola. Jednako tako i da na istoj građevinskoj čestici više ne moraju biti i stambeni i gospodarski objekt, nego se gospodarski objekt može graditi na zasebnoj čestici 

Ostale odluke koje je Gradsko vijeće usvojilo na 20. sjednici donesene su kako bi se pomoglo gospodarstvenicima i građanima u prevladavanju krize izazvane pandemijom COVID-a 19, a koje je već ranije najavio gradonačelnik Zlatko Brlek.
Za sve dane i mjesece koje djeca nisu bila u vrtiću roditelji su oslobođeni plaćanja ekonomske cijene vrtića. Poduzetnici i obrtnici koji su odlukom Stožera morali obustaviti rad oslobođeni su plaćanja komunalne naknade za prvih šest mjeseci ove godine. Također su plaćanja komunalne naknade oslobođene one obitelji čija su oba supružnika (ili ako je samac u pitanju, jedan član), uslijed korona krize ostali bez posla. Oslobođeni su plaćanja najamnine gradskih površina za prvih šest mjeseci poduzetnici koji nisu radili uslijed krize. U okviru ovih mjera, sklopljen je i  sporazum s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj te Krapinsko-zagorskom županijom oko sufinanciranja jednog postotnog poena kredita za obrtnike koji će uzeti kredit za poslovanje u ovoj korona krizi. 

Related Posts

Tags

Share This