Održan korizmeni koncert “Vjerujem i živim”

ožu 27, 2015 by

Održan korizmeni koncert “Vjerujem i živim”

U okvir programa Pasionska baština u Klanjcu, 26. ožujka,  u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice Klanjec održan je  koncert  vokalnog ansambla Marije pomoćnice iz Zagreba pod nazivom “Vjerujem i živim”. Klanječka publika je uživala u izvrsnim izvedbama klasičnih skladbi ovog vokalnog ansambla pod vodstvom Ksenije Sanjković, te uz pratnju Katarine Javora na sintisajzeru. Skladbe i recitacije, kako ansambla tako i solista Ksenije Sanjković (sopran), Martina Brkića (bariton), te Nikole Blažanina (tenor) odsvirane su i otpjevane sukladno korizmenom vremenu u kojem se nalazimo.

Publika je osim uživanja u glazbenom djelu programa, dobila i priliku za promišljanje o svojim osobnim odlukama i stavovima, kroz životne priče korisnika terapijske zajednice “Moji dani” iz Đurmanca. Tako su nam 3 korisnika ove terapijske zajednice, zajedno sa svojim terapeutom Zdenkom ispričali svoje životne priče, od  toga kako su ušli u probleme sa opojnim sredstvima, do toga kako su uz pomoć terapijske zajednice  izašli iz tih problema u čemu im je pomogla i vjera.

Nakon koncerta uslijedio je domjenak na Dječjem odjelu Gradske knjižnice na kojem su se građani podružili i popričali sa dečkima iz terapijske zajednice te sa članovima ansambla.

Related Posts

Tags

Share This