Odlično raspoloženje na manifestaciji Dobro je, klanječko je

svi 14, 2024 by

Odlično raspoloženje na manifestaciji Dobro je, klanječko je

Prošle se subote još jednom potvrdilo da kad su Klanjčani i njihovi gosti na kupu, gradskim trgom širi se samo pozitivna energija, smijeh i veselje!

U mnoštvu zbivanja povodom Dana grada sabranih u programu “Klanječki dani – opet smo vani”  održana je još jedna manifestacija “Dobro je, klanječko je” te su se po deveti put okupile klanječke udruge kako bi se zabavili, našalili, nasmijali njihovi članovi, ali i sve generacije Klanjčana i njihovih gostiju. Svi zajedno okupili su se u subotnje  prekrasno sunčano popodne kako bi mogli uživati u programu kojeg su priredili organizatori manifestacije, Grad Klanjec, Kulturni centar i Gradska knjižnica Klanjec.

U spravljanju kotlovine okušalo se ove godine čak 16 natjecateljskih ekipa koju su, kao i ranijih godina, činili šef kuhinje, dvoje pomoćnika i navijačka ekipa oko tanjura. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su: Lovačko društvo “Kuna”, KUD “Antun Mihanović”  DVD Klanjec, DVD Rakovec, ŠRD “Sutla”, DVD Lučelnica, Moto Klub “Sokol”, Športsko društvo Novi Dvori, Udruga umirovljenika grada Klanjca, Streljački klub “Predionica”, DVD “Mihanović” Gredice, Rakove II (Ekipa iz garaže), Likovna udruga “Oton Iveković”, Pikado klub “Feniks”,  Udruga vinara “Antun Mihanović” i Gradsko vijeće.

Nakon zabavnih 3 sata kuhanja, u kojima su neki bili malo vještiji i malo bolje organizirani, a neki možda malo previše vremena potrošili na druženje (?!?), stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bio sjajni i odlično raspoloženi Tomislav Špiček, a pomagali su mu gradonačelnik i naš poznati ugostitelj i pjevač Branko Greblički Ventek, ocijenio je da su najukusniju kotlovinu pripremili kuhari iz ekipe KUD-a “Antun Mihanović” na čelu s Tonijem Glasom i uz veliku potporu ostatka ekipe u kojoj su bili Sanja Zebolc, Bruno Pleško, a sigurno pripomogli i Lidija Hrbud i Maja Koleš. Nakon 2018. i pobjede u pripremanju vinskog gulaša vratio im se prijelazni pehar kojeg će čuvati do iduće godine.
Drugo mjesto otišlo je u vatrogasne ruke i to DVD-u Lučelnica, a treće su osvojili povratnici na ovo klanječko natjecanje, dečki iz Udruge vinara “Antun Mihanović”. 
Borba je bila i više nego tijesna pa je tako razlika između prvog i drugog, ali i drugog i trećeg mjesta bila samo jedan bod!

Simboličnu nagradu za najuređeniji štand ove je godine dobila Udruga umirovljenika i to dobrim dijelom zahvaljujući i krasnoj ponudi domaćih kolača i ostalih gastronomskih specijaliteta koje su pripremile članice udruge. U borbi na najljepši fertuh presudila je po svemu “istinita” poruka naših cura iz Gradskog vijeća – Kad vam Gradsko vijeće “za”kuha! Najveselije ekipe na ovogodišnjoj manifestaciji na čijim se štandovima cijelo poslijepodne degustiralo uz puno smijeha, zafrkancije i domaću muziku bile su one iz DVD-a Gredice i Lovačkog društva “Kuna”.
Ekipa klanječkih ribiča, uz pripremanje kotlovine, stigla je i cijelo poslijepodne peći izvrsne svježe ribice iz naše Sutle, koje su pak posebno i ove godine oduševile Tomicu Špičeka. .

Svim sudionicima natjecanja čestitali su predsjednik žirija Tomislav Špiček, klanječki gradonačelnik i član žirija Ventek, a pobjedničkoj ekipi prijelazni pehar uručio je župan Željko Kolar koji je iskoristio subotnje poslijepodne za druženje sa svojim sumještanima. 

Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” s atraktivnim plesnim točkama, a u potpunosti razoružali publiku uz Volim Jožeka. Zapjevalo se uz školski zbor i mali folklor, čule su se vrlo lijepe recitacije, a nakon dječjeg programa na pozornici, klinci su se preselili u park gdje je Kulturni centar organizirao dječju predstavu Ana Banana, Kuća Klajn projekciju crtića, a tete iz dječjeg vrtića i Mateja Harapin iz LU “Oton Iveković” oslikavanje lica.
Program je u večernjim satima ove lijepe klanječke subote završio uz  pjesmu, ples i domaći glazbeni sastav Fantastic. 

Kakva je bila atmosfera na trgu najbolje će vam i ovaj put pokazati galerije fotografija na kojima zahvaljujemo Snježani Leljak i ZIP portalu, TV Zapad i našim udrugama. 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This