Odgovorno uz blagdan Svih svetih

lis 30, 2020 by

Odgovorno uz blagdan Svih svetih

Pozivamo vas da se uz nadolazeći blagdan Svih svetih i obilaska grobova naših najmilijih na gradskom groblju u Dolu Klanječkom i kod sv. Filipa i Jakova svi zajedno odgovorno pridržavamo epidemioloških mjera, a sukladno odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.

 MJERE KOJIH SE SVI MORAMO PRIDRŽAVATI PRILIKOM POSJETA GROBLJIMA:

  1. obavezno nošenje zaštitne ili medicinske maske prilikom ulaska i boravka na grobljima,
  2. obavezno korištenje dezinfekcijskih sredstava koja su postavljena na prilazima grobljima,
  3. mise na grobljima održat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske pa vas molimo da mise pratite što udaljeniji jedni od drugih, najbolje s mjesta u blizini vaših obiteljskih grobova,
  4. preporučamo, osobito starijim sugrađanima, da posjete grobljima obavljaju i drugim danima,
  5. molimo vas da se pridržavate uputa covid redara koji će biti prisutni na grobljima.

Također podsjećamo da sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na privatnim okupljanjima može biti prisutno najviše 15 osoba.

U ovoj nezavidnoj situaciji u kojoj se svakoga dana povećava broj zaraženih pokažimo uz blagdana Svih svetih svoju odgovornost i brigu za zdravlje svih nas.

 

 

Related Posts

Tags

Share This