OČIŠĆENE GRADSKE ULICE I CESTE

sij 16, 2013 by

OČIŠĆENE GRADSKE ULICE I CESTE

Zahvaljujući velikom naporu zimske službe jučer u 13,00 sati na području Grada Klanjca bilo je očišćeno 95% nerazvrstanih cesta. Zbog kvara na jednom od strojeva za čišćenje neprohodne su još bile ceste u nekim zaseocima u Bratovskom Vrhu, Tomaševcu i Policama, a koje su također očišćene tijekom jučerašnjeg dana.
Očišćeni su svi gradski pločnici, parkirališta i sve su gradske ulice i nerazvrstane ceste i posipane.  Veći dio snijega iz dijela ulice Lijepe naše i Trga mira sinoć je natovaren na kamione i uklonjen. Tijekom današnjeg poslijepodneva uklonit će se snijeg iz dijela ul. Lijepe naše kod tržnice i Trga Antuna Mihanovića kako bi se oslobodio prostor za novi snijeg koji nas prema najavama očekuje tijekom noći i u četvrtak.
Kako saznajemo od koordinatora Milana Kušanića, zimska služba u Klanjcu radila je neprekidno od ponedjeljka u 3 sata ujutro do 1 sat iza ponoći, te ponovno u utorak od pola 4 ujutro do 20 sati navečer i danas već od ranih jutarnjih sati. Na čišćenje snijega ralicama, Komunalno poduzeće “Zelenjak” utrošilo je više od 120 sati rada, a na posipavanje dvadesetak sati. Utrošeno je 30 kubika sipine za posipavanje, a 250 kubika snijega je uklonjeno iz središta grada. Iz Grada su proteklih dana pozvali i  građane da poštuju odluku o komunalnom redu i očiste ispred svojih kuća, što je većina naravno i učinila, dok je one “zaboravne” posjetio komunalni redar.
Nezadovoljnih građana bilo je naravno i na klanječkom području, posebice u ponedjeljak prijepodne, no s obzirom na količinu snijega i na činjenicu da je snijeg intenzivno padao tijekom cijelog dana, u Gradu ocjenjuju da je učinjeno maksimalno koliko je bilo moguće u tako nepovoljnim vremenskim prilikama. Osim spomenutih 5% nerazvrstanih cesta sve su bile očišćene prema planu, a građane se, s obzirom da nas novi snijeg ponovno očekuje, moli za razumijevanje i strpljivost i uvažavanje činjenice da, iako bi se snijeg trebao čistiti tek po prestanku padalina, naša zimska služba kreće na teren gotovo nakon prvih pahulja.
Tako je danas klanječki gradonačelnik Željko Kolar javno pohvalio rad zimske službe Komunalnog poduzeća “Zelenjak”, gradski Komunalni pogon i koordinaciju gradskog odjela za komunalne djelatnosti , istaknuvši da su odradili ogroman posao, koji će ih, na žalost, pratiti i idućih dana.

Related Posts

Tags

Share This