Obrtnička noć MUO Klanjec

velj 26, 2024 by

Obrtnička noć MUO Klanjec

Kraj veljače već je godinama rezerviran za tradicionalnu Obrtničku noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec, a tradicija ovakvog okupljanja obrtnica i obrtnika klanječkoga kraja seže još u studeni 1998. godine. Tako su se u subotu 24. veljače 2024. u restoranu Zelenjak okupili, zajedno sa članovima svojih obitelji, na još jednom godišnjem susretu, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, načelnici Općina Kumrovec i Tuhelj, Robert Šplajt i Mladen Hercigonja, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš, predstavnici obrtničkih udruženja iz Zagreba i brojnih zagorskih gradova i općina te poslovni suradnici MUO Klanjec.
Obrtnička noć započela je kraćim izvješćem predsjednika MUO Klanjec Krune Krčelića koji se osvrnuo na rad Udruženja u protekloj godini pri čemu je istaknuo kako se broj obrta ipak povećao te je danas ukupno registriran 231 obrt na području Klanjca, Kumrovca, Kraljevca n/S, Tuhlja i Zagorskih Sela. Tijekom 2023. godine odjavljen je 21, a prijavljeno 28 novih obrta. Razmjena poslovnih iskustava, pravodobna informiranost, osobito o brojnim i gotovo svakodnevnim izmjenama u zakonodavstvu, ali i druženja u opuštenim trenutcima susreta obrtnika, poput obrtničkih izleta, a ove su godine klanječki obrtnici putovali u Makedoniju te posjetili zagrebački Advent i kazalište, bila su itekako važna svakom obrtniku i u prošloj godini, istaknuo je predsjednik MUO Klanjec.
Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš koji je u svom obraćanju kolegama obrtnicima posebno istaknuo važnost strukovnih udruženja u zastupanju obrtničkih interesa te svoje protivljenje ideji o okrupnjavanju udruženja obrtnika u našoj županiji.
U ime župana Željka Kolara, koji zbog bolesti nije mogao prisustvovati ovogodišnjoj Obrtničkoj noći, i kolegice i kolega načelnika, dobro raspoložene obrtnice i obrtnike pozdravio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, posebno naglasivši veliku važnost obrtnika za lokalnu zajednicu i istaknuvši kako su obrtnici oduvijek bili najžilaviji i najotporniji dio našeg društva te je siguran kako će i dalje uspješno poslovati unatoč brojnim preprekama s kojima se susreću u svom radu. 

Već tradicionalno ovaj godišnji susret obrtnika iskorišten je i za javnu dodjelu priznanja.
Dobitnici Diplome Međuopćinskog udruženja obrtnika za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke su Tomislav Mihalić, Maja Vukina Bogović, Vesna Siročić, Igor Jambrešić i Martin Horvatin.
Za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima i promicanje obrtničke struke priznanje su dobili Ivan Vukelić i Vjekoslav Brglez, a za aktivno sudjelovanje na sajmovima Maja Blažičko.

Udruženje obrtnika Klanjec i u ovoj svečanoj prigodi nastavilo je s lijepom tradicijom zahvale za dugogodišnji rad obrtnicima koji su na osobit način promicali ugled obrtnika i obrtništva te svojim angažmanom i predanošću ostavili značajan trag u uspješnom djelovanju MOU Klanjec. Povelja Počasni obrtnik dodijeljena je ove godine tako IVICI MLINARIĆU i MARTINU HORVATINU.

Obrtnička komora KZŽ dodijelila je priznanje jubilarcima, a to su u 2023. godini bili:

IGOR JAMBREŠIĆ – za 20 godina uspješnog vođenja obrta
TOMISLAV MIHALIĆ – za 20 godina uspješnog vođenja obrta 
OBRT POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO „TRS“ – za 25 godina uspješnog vođenja obrta
ŽELJKO BRLEK – za 30 godina uspješnog vođenja obrta 
VLADO HARAMINA – za 30 godina uspješnog vođenja obrta 
TOMISLAV GREBLIČKI – za 30 godina uspješnog vođenja obrta
BORIS KOLMAN – za 30 godina obrta 
FRANJO VUKINA – za 30 godina uspješnog vođenja obrta
OBRT CAFFE BAR BISER – za 30 godina obrta
OBRT LJEVAONICA KRČELIĆ – za 35 godina obrta
OBRT ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZELENJAK-VENTEK – za 40 godina obrta
OBRT KLAPOM -SERVIS I PRODAJA POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE – za 40 godina obrta 
OBRT STROJNA OBRADA METALA KODRNJA – za 40 godina obrta
OBRT ZAJEDNIČKA ZANATSKA RADNJA “DUNI” – za 45 godina obrta

U dobrom raspoloženju uz domaći bend “Vrijeme vinila” obrtnici klanječkoga kraja proveli su još jednu lijepu večer u zajedničkom druženju i još jednom pokazali, kako ih uz rad i osobna odricanja koje obrtništvo svakodnevno traži,  krasi i iznimna duhovitost i druželjubivost.

 

Related Posts

Tags

Share This