Obrtnička noć 2017.

velj 19, 2017 by

Obrtnička noć 2017.

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. Tradicionalna Obrtnička noć održana je subotu, 18. veljače .2017. godine u restoranu Zelenjak-Ventek. Uz brojne aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i uvijek rado viđeni gosti, župan Željko Kolar, načelnik općine Tuhelj Renato Ilić, načelnik općine Zagorska Sela Željko Kodrnja, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, potpredsjednici OKKZZ Tomica Jurinjak i Darko Varga, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Kako predsjednik MUO Klanjec Mladena Županić  zbog bolesti, na žalost, nije mogao prisustvovati ovogodišnjoj Obrtničkoj noći, prisutnima se obratio potpredsjednik Udruženja Dragutin Ulama te u kratkom izvješću spomenuo sve najznačajnije aktivnosti koje su obilježile rad ovog vrijednog Udruženja u prošloj godini. – Iako je broj obrtnika svake godine u padu, to nas neće obeshrabriti u daljnjem radu i djelovanju – zaključio je na kraju Dragutin Ulama.

Nazočnima obrtnicima su se na tradicionalnoj Obrtničkoj noći obratili i župan Željko Kolar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Dodijeljene su diplome za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Gordana Lovrečki, Darko Novosel, Stanko Novosel, Drago Preglej, Željko Tkalec i Silvija Zagorec. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta – Slavko Ivić; za 25 godina uspješnog rada obrta – „Nekretnine Jambrešić“; za 25 godina uspješnog vođenja obrta – Ivica Mlinarić i Ivanka Vahtarić; za 35 godina uspješnog rada obrta – „“Auto Ricijaš“ i KPV „Preglej“ ; za 35 godina uspješnog vođenja obrta – Željko Borošak.
Obitelj Lovrečki iz Klanjca dobila je priznanje za tradiciju bravarskog obrta u obitelji od 1855., a obitelj Broz isto priznanje, ali za obiteljsku obrtničku tradiciju od 1835. godine. 

Za dobro raspoloženje pobrinuo se ove godine jedan od ponajboljih glazbenih sastava u Zagorju, Smooth band i potpredsjednik MOU Klanjec Branko Greblički Ventek.

Related Posts

Tags

Share This