Obnova voznog parka Zavoda za hitnu medicinu i Doma zdravlja KZŽ

pro 13, 2017 by

Obnova voznog parka Zavoda za hitnu medicinu i Doma zdravlja KZŽ

Gradonačelnik Zlatko Brlek prisustvovao je u utorak, 12. prosinca 2017. godine u Krapini  svečanoj primopredaji 7 novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije i Domu zdravlja KZŽ, ukupne vrijednosti 3,67 milijuna kuna. 
Primopredaja je održana na parkiralištu ispred Doma zdravlja u Krapini. Vozila Zavoda za hitnu medicinu namijenjena su ispostavama Zavoda za hitnu medicinu u Pregradi, Mariji Bistrici, Klanjcu i Konjščini. Vrijednost svakog vozila je 600 tisuća kuna, a svako vozilo još je dodatno opremljeno medicinskim uređajima, u ukupnoj vrijednosti od 400 tisuća kuna.

Jedno novo vozilo bit će raspoređeno u klanječku ispostavu Doma zdravlja KZŽ, a jedno u ispostavu Zavoda za hitnu medicinu u Klanjcu.

Krapinsko-zagorska županija je iz decentraliziranih i izvornih sredstava sudjelovala u nabavi vozila sa iznosom od 1,8 milijun kuna. Vozila za Dom zdravlja ukupne su vrijednosti 877 tisuća kuna. Jedno vozilo kupljeno je decentraliziranim sredstvima Krapinsko – zagorske županije, a dva iz vlastitih sredstava Doma zdravlja KZŽ. Vozila će biti raspoređena u ispostave Klanjec, Donju Stubicu i Zabok.
Ključeve vozila predao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. „Imamo dobro organiziran zdravstveni sustav na području županije, sa najboljom mrežom hitne medicine. Imamo i sjajne, educirane kadrove, koji da bi mogli kvalitetno obavljati svoj posao, moraju imati i uvjete za to, a u ovom slučaju, to su moderna i pouzdana vozila koja su adekvatno opremljena. Cilj nam je bio, a i dalje ostaje isti – da bez obzira u kojem se dijelu Krapinsko – zagorske županije nalazili, da svaki žitelj, kao i stotine tisuće turista koji godišnje prođu kroz našu županiju, imaju jednaku mogućnost za preživljavanje, ako im se dogodi neka nesreća“, rekao je župan Kolar.

Izvor: KZŽ

Related Posts

Tags

Share This