Obilježen “Svjetski tjedan dojenja”

kol 2, 2016 by

Obilježen “Svjetski tjedan dojenja”

Grupa za potporu dojenja “Život” obilježila je Svjetski tjedan dojenja organiziravši akciju “Na kavici s mamama i bebama” ovog utorka, 2.8.2016. Grupa “Život” “živi” pod vodstvom patronažnih sestara Doma zdravlja KZŽ Ispostave Klanjec, Vlatke Šoban i Gordane Turjak koje svojom brigom, znanjem i iskustvom pomažu mladim majkama i pružaju im potporu u prvim mjesecima s njihovom bebom, ali i kasnije tijekom djetetovog razvoja.

Svjetski tjedan dojenja obilježava se u prvom tjednu kolovoza, a ovogodišnja tema glasi: “Dojenje: Ključ održivog razvoja” čime se žele naglasiti dobrobiti dojenja koje ono donosi od samog početka života, kako da poštujemo jedni druge te brinemo za svijet koji dijelimo. Povodom ove posebne prilike, patronažne sestre i mlade majke iskoristile su ljetno jutarnje sunce za šetnju s bebama, zajedničko druženje uz kavicu na otvorenom, potičući tako i na dojenje na javnim mjestima. Pridružio im se i gradonačelnik Zlatko Brlek koji je pohvalio rad Grupe, čestitao mladim majkama i zaželio još puno ovakvih druženja uz pokoju bebu više.

Redoviti sastanci Grupe za potporu dojenja održavaju se prvog utorka u mjesecu u 10 sati u prostorijama Gradske knjižnice Klanjec, te su sve majke pozvane međusobno dijeliti iskustva, družiti se i učiti o dobrobiti dojenja za razvoj djeteta.

Related Posts

Tags

Share This