OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

ruj 26, 2012 by

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Klanječka ekološka udruga “Japica” i Udruga “Korak po korak do zdravlja” pridružile su se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, najmasovnijoj manifestacija posvećenoj održivom kretanju koja je ove godine održana u razdoblju od 1

6. do 22. rujna.
Aktivnosti su započele pozivanjem članova udruga i građana da se u ovom tjednu još više nego inače kreću, pješače, voze bicikl, pojedinačno ili u grupama. Udruge su pozvale i vozače da u subotu, na Dan bez automobila, ostave svoje limene ljubimce u garažama i pridruže im se u pješačenju.
Završno zajedničko pješačenje organizirano je u nedjelju, 23. rujna i to šetalištem Antuna Mihanovića uz rijeku Sutlu do spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.
Pješačilo je četrdesetak učesnika koji su se na odmorištu u zaštićenom krajobrazu Zelenjak zadržali na zajedničkom eko pikniku uz razgovor o temi koju su njihove udruge odabrale za ovogodišnji Tjedan europske mobilnosti, a to je “Pokrenimo vlak u sutlanskoj dolini”.
Prema naputku Ministarstva zaštite okoliša i prirode sudionici su iskoristili i mogućnost da svojoj lokalnoj jedinici upute preporuke za ‘Kretanje u pravom smjeru’ kako bi se planskim pristupom organiziranja svih oblika prijevoza podigla kvaliteta života građana.
Da bi “pokrenuli naš grad u pravom smjeru” predlažu da se osigura: prometna povezanost sa svim bolnicama u Krapinsko-zagorskoj županiji, sa županijskim centrom i županijskim službama u Krapini, Zaboku i Zlataru, prometna povezanost sa Zagrebom autobusima, a prvenstveno da ponovno prometuje vlak sutlanskom dolinom, da se pravilno i vidljivo označe pješačke i biciklističke staze, kako u užem središtu, tako i na cijelom području Grada.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This