OBILJEŽEN DAN GRADSKE KNJIŽNICE

lis 26, 2009 by

OBILJEŽEN DAN GRADSKE KNJIŽNICE

pa273835-1200-x-1600U odličnoj atmosferi i u društvu svojih korisnika i prijatelja knjige i kulturnih događanja u Klanjcu, svoj je dan, u petak, 23. listopada, obilježila Gradska knjižnica i čitaonica “Antun  Mihanović”.
V.d. ravnateljica Maja Vukina Bogović evocirala je sjećanja na razvoj knjižnične djelatnosti u našem gradu, od početaka davne 1886. do useljenja u novi, suvremeno opremljen prostor u Brozovoj zgradi na glavnom gradskom trgu.
Od aktivnosti koje su pak obilježile razdoblje od prošlog Dana knjižnice do danas, spomenimo još jednu Pjesničku nagradu “Antun Mihanović” za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, likovne radionice, nedavni susret s Mladenom Kušecom ili

prošlogodišnji sa Žel

jkom Horvat Vukelja. Uvedene su i neke novosti poput interneta za korisnike, usluge fotokopiranja i skeniranja, a prošlog je tjedna započela i akcija besplatnog učlanjenja za svu djecu do tri godine s područja bivše općine Klanjec.
Okupljenu vjernu publiku oduševio je mladi akademski slikar-grafičar i ilustrator Tomislav Tomić čiju je izložbu izvrsnih ilustracija otvorio klanječki gradonačelnik Željko Kolar. U svom kratkom obraćanju, uz čestitke za Dan knjižnice, izrazio je uvjerenje da ćemo i nadalje uživati u kulturnim događanjima koja priređuje ova vrijedna kulturna ustanova.
Dobrom raspoloženju na najbolji je način pridonio ovogodišnji dobitnik Porina Tomislav Goluban, glazbeni gost na usnoj harmonici.
Dan knjižnice završio je po dobrom starom običaju “slatkim” domjenkom i ugodnim razgovorom na dječjem odjelu. Bilo je to tek jedno od niza događanja koja još slijede u Mjesecu hrvatske knjige pa do novog susreta, na sreću, neće proći puno vremena…

zp8497586rq
zp8497586rq