Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

velj 10, 2016 by

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

11. veljače 2016. obilježava se Svjetski dan bolesnika. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Također, obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

Povodom Svjetskog dana bolesnika, u nedjelju 14. veljače 2016.,  u Župnom uredu klanječke crkve Navještenja BDM, nakon jutarnje svete mise u 8,00 sati, patronažne sestre će mjeriti tlak i šećer u krvi.

A u četvrtak, 11. veljače 2016. od 14 sati u vatrogasnom domu u Tuhlju, patronažne sestre u suradnji s Caritasom župe Tuhelj također će mjeriti tlak i šećer, te će biti  organizirano druženje uz kulturno-umjetnički program školske djece i misa u 16,30.

Related Posts

Tags

Share This