OBAVIJEST GRAĐANIMA- Priopćenje Gradskog stožera civilne zaštite

ožu 17, 2020 by

OBAVIJEST GRAĐANIMA- Priopćenje Gradskog stožera civilne zaštite

Gradski stožer civilne zaštite Grada Klanjca nakon što se sastao u utorak, 17. ožujka 2020. izdaje sljedeće priopćenje građanima Grada Klanjca.

Na području Grada Klanjca ovoga trenutka nema oboljelih od koronavirusa, a u Krapinsko – zagorskoj županiji s današnjim je danom potvrđen jedan oboljeli.
Stožer poziva SVE GRAĐANE da svojim odgovornim ponašanjem pridonesu tome da tako i ostane.

Apeliramo na građane da redovito prate vijesti i pridržavaju se svih preporučenih mjera zaštite.

Posebno pozivamo naše sugrađane starije od 60 godina koji spadaju u rizičnu skupinu najugroženijih osoba da u najvećoj mogućoj mjeri izbjegavaju javne prostore i ulazak u zatvorene prostore u kojima se nalazi veći broj ljudi, uključujući i odlazak u ljekarnu, poštu, banku i sl., ali i trgovine. Molimo da se radi obavljanja svakodnevnih poslova u javnim prostorima i nabave u trgovinama obrate za pomoć mlađim članovima svoje obitelji, susjedima ili ako to nisu u mogućnosti da nas kontaktiraju na broj telefona 550 615. 

S ciljem sprečavanja širenja virusa COVID-19 na području Grada Klanjca Stožer nalaže provedbu sljedećih mjera:

  • pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • ograničava se okupljanje građana na otvorenom i zatvorenom prostoru uključujući sve manifestacije, -sportska natjecanje, kulturne priredbe, treninge i ostale aktivnosti udruga civilnog društva
  • odlukom gradonačelnika privremeno je obustavljen rad Dječjeg vrtića “Kesten”, Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” i Kulturnog centra Klanjec
  • tijekom održavanja sajma petkom dozvoljena je prodaja isključivo prehrambenih proizvoda
  • privremeno prestaje korištenje igrališta na području Grada te korištenje sportske dvorane Osnovne škole
  • privremeno prestaje korištenje svih društvenih domova na području Grada te gradskih dvorana
  • privremeno se zatvaraju prostori koje koriste udruge civilnog društva za svoje aktivnosti
  • preporuča se da se ukopi pokojnika održavaju isključivo u krugu obitelji

U skladu s tim preporukama Grad Klanjec neće do daljnjega organizirati nikakva javna okupljanja, bez obzira na broj sudionika, pa Stožer apelira na građane da ni sami ne organiziraju okupljanja, bez obzira radili se o privatnim, poslovnim ili društvenim događanjima te da se na ista takva ne odazivaju kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Mole se građane da prate obavijesti koje će Gradski stožer objavljivati na službenim web stranicama Grada Klanjca te da prate obavijesti Županijskog i Nacionalnog stožera civilne zaštite o budućim mjerama zaštite.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This