Novo vozilo za hitnu u Klanjcu

pro 16, 2021 by

Novo vozilo za hitnu u Klanjcu

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar ispred pregradskog je Doma zdravlja ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimiru Božiću uručio ključeve dvaju novih vozila namijenjenih ispostavama Zavoda za hitnu medicinu u Klanjcu i Pregradi. Vrijednost vozila je 1,3 milijuna kuna.
Ravnatelj je dodao da Zavod, osim u vozila i opremu, kontinuirano ulaže i u edukaciju ljudi.

– Čitavo vrijeme govorim da su znanje, kvaliteta, motiviranost naših zdravstvenih djelatnika, pripadnika naše hitne, bez obzira jesu li to doktori i doktorice, medicinske sestre i tehničari ili vozači, na jednoj izuzetno visokoj europskoj i svjetskoj razini i da je naša obaveza kao osnivača, opremiti ih kako bi mogli pružiti sve ono što znaju, za dobrobit naših pacijenata. Sama brzina dolaska na mjesto nezgode nakon dojave, koja je iznad prosjeka Republike Hrvatske, na ovako brdovitom terenu, s uskim cestama i ‘raštrkanim’ naseljima, zapravo nam daje za pravo da možemo reći da imamo jednu od najboljih hitnih službi u Republici Hrvatskoj. Proslavili smo i 10-ak godina rada naše hitne i možemo reći da je bila odlična odluka da formiramo našu hitnu. Krapinsko – zagorska županija izdvojila je u ovih 10 godina preko 30 milijuna kuna za njezin rad. Samo za punktove T1 i T2 u Konjščini i Klanjcu, gdje pokrivamo noć i vikende, to je preko 13 milijuna kuna, a za nabavu novih vozila preko osam milijuna kuna. Danas je to zdravstvena institucija u kojoj radi preko 150 zdravstvenih djelatnika i to je za svako poštovanje – istaknuo je  župan Željko Kolar.

Primopredaji vozila prisustvovao je i gradonačelnik Zlatko Brlek te tom prilikom istaknuo:

– Ovime naši djelatnici u Klanjcu dobivaju bolje uvjete, a pacijenti bržu i bolju uslugu. Tim hitne pomoći u Klanjcu, T2 koji radi kroz tjedan, odnosno, T1 koji radi vikendom, jest ono što nam je jako trebalo, s obzirom na to da smo prije zavisili od dežurstava i mislim da se formiranje tima hitne pomoći u Klanjcu pokazalo svrsishodnim, a nadam se da će i ova nova vozila hitne pomoći doprinijeti još boljim rezultatima rada našeg tima.

 

 

Related Posts

Tags

Share This