Novo krovište na Dječjem vrtiću “Kesten”

kol 24, 2018 by

Novo krovište na Dječjem vrtiću “Kesten”

Grad Klanjec iskoristio je odobreni iznos sredstava u iznosu od 131.912,00 kn iz Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini koje mu je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Na ovaj natječaj prijavljeno je uređenje krovišta na Dječjem vrtiću “Kesten” Klanjec, a radove je izveo odabrani izvođač NOVOSEL građevinske usluge iz Rakovca Tomaševečkog 2.

Tako je polaznike klanječkog dječjeg vrtića i njihove roditelje nakon godišnjih odmora i na početku nove pedagoške godinu dočekao novi krov na zgradi vrtića, a kako bi im boravak bio što ugodniji u narednom razdoblju obojat će se i fasada.  

Prema okončanoj situaciji za izvedene radove od 14. kolovoza ove godine ukupna vrijednost radova iznosila je 249.557,81 kn, a razliku sredstava osigurao je osnivač vrtića Grad Klanjec.

Program  podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima  koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata,  sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića. Sredstvima Programa želi se pomoći jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Related Posts

Tags

Share This