NOVI PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

svi 17, 2011 by

NOVI PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

Učenici sedmog i osmog razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića već se nekoliko godina u okviru dodatne nastave iz povijesti bave proučavanjem kulturne baštine Klanjca. Namjera im je ukazati na povijesnu i kulturnu važnost svog grada.
Zbog turističke orijentacije Klanjca i činjenice da na tako malom prostoru postoji velik broj kulturnih spomenika i rođen je velik broj znamenitih ljudi, ove su školske godine osmislili projekt kojim žele te činjenice približiti što većem broju ljudi. Odlučili su izraditi turistički prospekt koji bi posjetiteljima trebao omogućiti da što bolje upoznaju kulturne i turističke osobitosti Klanjca.
U zamišljenom prospektu poseban je naglasak dan značaju Antuna Mihanovića za ovaj kraj, a na taj su se način učenici željeli pridružiti obilježavanju 150. godišnjice Mihanovićeve smrti.
Svom su prospektu dali naziv Antun Mihanović i srce grada Klanjca.
Na početku daju kratak povijesni pregled nastanka klanječke gradske jezgre, slijedi opis Trga Antuna Mihanovića, Galerije Antuna Augustinčića, Franjevačkog samostana, sarkofaga obitelji Erdödy, Cesargrada i kapele sv. Florijana. Posebnu pažnju posvetili su lokacijama koje povezuju An tuna Mihanovića i klanječki kraj.
Svoj rad uspješno su predstavili na Smotri projekata iz područja odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo na županijskoj razini te stekli uvjete da osmišljeni prospekt prezentiraju na Državnoj smotri koja će se 19. svibnja održati u Zagrebu.

potvrda100-1466-x-11722

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply