NOVI KAMION ZA ODVOZ SMEĆA

kol 8, 2013 by

NOVI KAMION ZA ODVOZ SMEĆA

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek predao je danas ključeve novog kamiona samopodizača direktorici Zelenjaka d.o.o Jožici Dežmar.  Primopredaji novog vozila prisustvovao je i župan Željko Kolar te Ivana Čurković, voditeljica prodaje u Gradatinu.

Nakon što je Zelenjak d.o.o. krajem prošle godine izrazio potrebu za nabavkom novog kamiona samopodizača ( kamiona za veće kontejnere)  kako bi se podigla kvaliteta sakupljanja i odvoza komunalnog otpada, Grad Klanjec zatražio je sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zahvaljujući razumijevanju Fonda s direktorom Dinkom Polićem osigurano je sufinanciranje u vrijednosti od 40% vrijednosti vozila. Krajem veljače Grad Klanjec provođenje postupka javne nabave odlukom gradonačelnika ustupio je poduzeću Zelenjak d.o.o. koji je kao najpovoljnijeg ponuditelja odabrao Erste&Steirmärkische s-leasing.

Cijena novog vozila s PDV-om je 138.125,00 EUR-a, od čega  Fond sufinancira spomenutih 40%, a ostatak će Zelenjak d.o.o otplaćivati u 60 mjesečnih rata putem financijskog leasinga.

Direktorica Zelenjaka d.o.o. iskoristila je ovu prigodu da se zahvali Gradu Klanjcu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost što su omogućili nabavku potrebnog vozila uz znatno sufinanciranje te time doprinijeli kvalitetnijem gospodarenju komunalnim otpadom na području samog Grada Klanjca, općina Tuhelj, Kumrovec, Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli. U” Zelenjaku” se nadaju i daljnjoj dobroj suradnji s vlasnicima poduzeća s obzirom da je na snazi novi Zakon o otpadu koji će zahtijevati znatne napore za njegovu provedbu, kako poduzeća tako i jedinica lokalne samouprave.
Nakon primopredaje ključeva, novi je kamion upalio vozač Stjepan Šplajt, koji je okupljene i počastio kavom i sokom za sretnu vožnju novog kamiona.

Related Posts

Tags

Share This