NOĆ MUZEJA 2021.

sij 26, 2021 by

NOĆ MUZEJA 2021.

U ovim specifičnim i neobičnim uvjetima, Galerija Antuna Augustinčića i Kulturni centar Klanjec pridružuju se mnogobrojnim muzejskim i kulturnim ustanovama širom Hrvatske koje će se u petak 29. siječnja svojim programima uključiti u ovogodišnju 16. NOĆ MUZEJA.

U vremenu od 18:00 do 22:00 sata posjetitelje klanječke Noći muzeja očekuje program

VR moguće nemoguće u Noći muzeja

uz noćno razgledavanje izložbe na otvorenom Vedrana Ružića i to u dvorištu Studija i u parku Galerije Antuna Augustinčića, a digitalnu dimenziju ovoj našoj Noći priskrbit će Hrvatska radiotelevizija koja će u petak biti s posjetiteljima u klanječkoj Galeriji  AA.

U ovim uvjetima krize ovogodišnja Noć muzeja  još jednom želi  potvrditi važnost lokalne zajednice za opstojnost muzeja u uvjetima kada publika ili posjetitelji  uglavnom dolaze iz lokalne zajednice.

Tako će Kulturni centar Klanjec otvoriti za posjetitelje u petak , također u vremenu od 18:00 do 22:00 sata, stalni postav sarkofaga obitelji Erdödy, koji prati nova multimedijska priča MEMENTO MORI – SJETI SE SMRTI o univerzalnoj temi prolaznosti ljudskoga života. Pojedinačni  posjet bit će omogućen uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Da bi se u zimskoj noći na otvorenom naši posjetitelji osjećali što je moguće ugodnije, na tri lokacije u starom dijelu Klanjca, ispred Studija GAA, u parku Galerije i na Trgu Antuna Mihanovića, puštat će se i odabrani glazbeni program, a organizatori će se pobrinuti i da se svi zajedno ugrijemo uz kuhano vino i čaj.  

Dobro Vam bilo i dobro nam došli! Uz poziv i molbu posjetiteljima da ne zaboravimo na epidemiološke mjere i potrebu držanja distance.

Related Posts

Tags

Share This