NIKO BULIĆ SA SURADNICIMA U KLANJCU

svi 21, 2010 by

NIKO BULIĆ SA SURADNICIMA U KLANJCU

U ponedjeljak, 17. svibnja u okviru svog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji Klanjec je posjetio stožer akcije “Volim Hrvatsku” na čelu s direktorom Hrvatske turističke zajednice Nikom Bulićem.
U pratnji gradonačelnika Željka Kolara i predsjednika Turističke zajednice grada Klanjca Ivana Petrišića gosti su krenuli u šetnju s groficom Erdödy ( Snježana Ricijaš) kako bi upoznali staru gradsku jezgru Klanjca i fotografirali se pred spomenikom Antunu Mihanoviću na starom gradskom trgu. Domaćini su ovu prigodu iskoristili kako bi turističke djelatnike koji su stigli iz različitih hrvatski

h krajeva upoznali s klanječkom poviješću, ali i planovima u razvoju turizma, osobito kulturnog. Stožer HTZ-a razgledao je i novootvorenu “Klanječku pelnicu” i izrazio oduševljenje uređenjem vinoteke i kušaonice vina u kojoj su i kušali žuti muškat Zvonka Severa od kojeg su čuli ponešto i o kvaliteti vina iz klanječkog vinogorja.
Nakon razgledavanja sarkofaga obitelji Erdödy u franjevačkom samostanu, gosti su se uputili prema Galeriji Antuna Augustinčića gdje ih je dočekao voditelj Božidar Pejković kako bi ih upoznao s kiparskim djelima ovog rođenog Klanjčana.

zp8497586rq