Natječaj za pjesničku nagradu “Antun Mihanović”

svi 18, 2020 by

Natječaj za pjesničku nagradu “Antun Mihanović”

Dodjela tradicionalne pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije koju uz godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića svake godine dodjeljuju Grad Klanjec i Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec ove je godine doživjela male promjene. Zbog epidemije bolesti Covid-19 i uvođenja on line nastave, organizatori su odlučili pomaknuti termin dodjele nagrade za studeni ove godine, a rok za slanje radova na natječaj produžiti do 16. listopada.

Tekst natječaja:

Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec raspisuje natječaj za dodjelu pjesničke nagrade „Antun Mihanović“ (domoljubna poezija). Natječaj se provodi u četiri kategorije: učenici osnovnih i učenici srednjih škola Krapinsko – zagorske županije; učenici s posebnim potrebama osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Svaki natjecatelj sudjeluje s najviše tri rada na standardnom ili kajkavskom jeziku, a svaki rad može sadržavati najviše do 35 stihova. Radovi se šalju pod zaporkom, u digitalnom obliku (CD, DVD), a s radovima treba poslati zatvorenu omotnicu u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona i zaporka pod kojom su radovi označeni.

Izborno povjerenstvo na temelju pristiglih radova donosi odluku o 1., 2., i 3. nagradi u kategoriji učenika osnovnih škola i 1., 2. i 3. nagradi u kategoriji učenika srednjih škola; 1., 2. i 3. nagrada u kategoriji učenika s posebnim potrebama osnovnih škola i 1., 2., i 3. nagrada u kategoriji učenika s posebnim potrebama srednjih škola.
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada objavit će se na svečanosti obilježavanja smrti Antuna Mihanovića u studenom 2020.
Natječaj je otvoren od dana objave do 16. listopada 2020. godine.
Radove treba dostaviti na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec, 49290 Klanjec, Trg A. Mihanovića 2.
Radovi pristigli na natječaj se ne vraćaju.

Related Posts

Tags

Share This