Nastavi priču

tra 2, 2009 by

Nastavi priču

nastavi-pricu

Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović ugostila je prvi i drugi razred osnovne škole Lijepa Naša iz Tuhlja.

U goste nam je stiglo dvadesetak učenika sa svojim učiteljicama Pavicom Iveković i Petrom Domislović te knjižničarkom Božicom Berc. Učenike smo proveli kroz prostor knjižnice, upoznali smo ih s radom i sadržajima koje nudimo. Nakon kratkog upoznavanja krenuli smo s pričaonicom, pripremili smo nekoliko poznatih dječjih priča koje smo pročitali samo djelomično, a nastavak priče bi djeca završila po sjećanju.

Kada je pričaonica bila gotova učenike smo smjestili za radne stolove gdje smo im pripremili likovne zadatke. Bilo je tu različitih materijala za crtanje i slikanje od olovaka, tempera, vodenih boja, tuša, kolaža do pastela. Svaki učenik je dobio djelić neke slike nalijepljene na papir, takozvani djjelić priče.

Radovi su nastajali kao nastavak predloška u njihovom kreativnom izričaju.

Dječja mašta je došla do izražaja, nastalo je dvadesetak odličnih i vrijednih radova, što slika što crteža. Svi radovi biti će izloženi u knjižnici na dječjem odjelu.

Nakon likovne radionice djeca su listala i proučavala enciklopedije, slikovnice i dječje časopise. Bio je to stvarno veseo i zanimljiv dan za nas u knjižnici, a prvenstveno za djecu koja su upoznala jednu novu ustanovu kroz priču, pjesmu, radionicu i čitaonicu.

Maja Vukina Bogović

Related Posts

Share This

Leave a Reply