Nastavak aktivnosti za revitalizaciju kumrovečke pruge

sij 14, 2019 by

Nastavak aktivnosti za revitalizaciju kumrovečke pruge

Prema zaključku radne skupine koja je sredinom prosinca održala sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, podijeljene su uloge i obveze općina i gradova uz hrvatsko – slovensku granicu, piše Mjesečnik Prigorski Kaj, a prenosi portal Zagorje International:
 Zaključak je da će općine Brdovec, Dubravica, Marija Gorica, Kraljevec na Sutli i grad Klanjec potpisati Sporazum o revitalizaciji prve etape kumrovečke pruge L102 od Harmice do Klanjca, a u kojem će biti definirane obveze i rokovi izvršenja pojedinih infrastrukturnih zahvata na dionici pruge koja se namjerava revitalizirati.

Obilazak trase

Radi se o uređenju pristupnih cesta i parkirališta te okretišta za autobuse. Rok za potpisivanje ovog sporazuma je veljača ove godine. Predstavnici navedenih jedinica lokalne samouprave ovaj će mjesec obići trase buduće obnove pruge i evidentirati popis svih potrebnih zahvata. Potrebne infrastrukturne zahvate na uređenju pristupnih cesta, parkirališta za automobile i okretišta za autobuse će općine Brdovec, Dubravica, Marija Gorica, Kraljevec na Sutli i grad Klanjec sami isfinancirati.

Sastanak krajem veljače

Novi će se sastanak u Ministarstvu na ovu temu održati krajem veljače, kada će se utvrditi dinamički vremenski plan realizacije kumrovečke pruge od Harmice do Klanjca, koji će započeti u ovoj godini i završiti u 2020. Na tom sastanku će se također prezentirati i Studija izvodljivosti modernizacije kumrovečke pruge L102 na relaciji Harmica – Klanjec – Kumrovec – DG Imeno.

Izvor: Zagorje International.hr

Related Posts

Tags

Share This