Najbolji hrvatski samostreličari na 2. Kupu Grada Klanjca

srp 4, 2023 by

Najbolji hrvatski samostreličari na 2. Kupu Grada Klanjca

Drugi Kup Grada Klanjca okupio je 1. i 2. srpnja na igralištu NK Klanjec najbolje hrvatske samostreličarke i samostreličare, koji su ujedno i u europskom i svjetskom vrhu ovog sporta. Bilo je to istovremeno i natjecanje u Prvenstvu Hrvatske za seniorke i seniore.

U subotu je održano ekipno i pojedinačno u gađanju Field samostrelom, gađanje na 65, 50 i 35 metara,  a sudjelovalo je 18 natjecatelja.
Nedjeljno prijepodne bilo je rezervirano za Match Play – eliminacije i borbu za medalje, a nakon završetka natjecanja organizatori su upriličili podjelu medalja i nagrada, ručak i druženje u Klanječkoj pelnici. 

Medalje i veliki pehar najuspješnijim samostreličarima uručili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek , glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Bojan Đurković i glavni tajnik Svjetske samostrelske Unije Dragutin Vrbek.

Gradonačelnik Grada Klanjca istaknuo je kako je ovogodišnji Kup Grada Klanjca bio ujedno i izborno natjecanje za članove hrvatske reprezentacije koja će braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Istaknuo je kako je na takmičenju bilo jako dobrih ekipa, među kojima su bili i hrvatski prvaci, svjetski prvaci kao i svjetski doprvaci te juniorski svjetski doprvaci.

-Bio je to jedan visoki nivo samog takmičenja. Postignuti rezultati su više nego dobri jer su prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u ukupnom poretku ostvarili rezultate bolje od svjetskih rekorda. Zaista smo zadovoljni ovim natjecanjem, a vjerujem da su zadovoljni i sami natjecatelji i takmičenjem i organizacijom – rekao je gradonačelnik te dodao kako se na sljedećem kupu, trećem po redu, nada još boljem i većem odazivu.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je okupljanje najboljih hrvatskih streličara veliko priznanje za streljačko društvo “Predionica” Klanjec, ali i za Grad Klanjec kao jednom od pokrovitelja.

-Na ovom natjecanju natjecali su se najbolji od naših streličara i ponovo su Martin i Mihaela Oborovečki pokazali da su u samom vrhu hrvatskog streličarstva, ali i ostali naši natjecatelji – rekao je na proglašenju župan Kolar, uz čestitku svim natjecateljima na sudjelovanja, a posebno najuspješnijima na osvojenim nagradama. 

Natjecanje je i to vrlo uspješno organiziralo Streljačko društvo “Predionica i direktor natjecanja Siniša Bartolović, a organizatori su se na prigodnoj svečanosti proglašenja pobjednika Zahvalnicama ujedno zahvalili i OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, Trgocentru d.o.o., Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi i SD Veliko Trgovišće na dugogodišnjoj potpori radu društva.

Najbolji u muškoj konkurenciji u Prvenstvu Hrvatske:

  1. Domagoj Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava
  2. Martin Oborovečki iz SD Veliko Trgovišće
  3. Marijan Kajfeš iz SD Dubrava.

U ženskoj konkurenciji:

  1. Mihaela Oborovečki iz SD Veliko Trgovišće
  2. Valentina Mrnjavčić Pereglin iz SD Dubrava
  3. Sanja Komar iz PGSD Zagreb 

Klanjčanka Karla Bartolović iz SD Veliko Trgovišće bila je peta.

U ukupnom poretku najboljih na 2. Kupu Grada Klanjca dominirali su streljački klubovi iz Dubrave i Velikog Trgovišća. 

1.Domagoj Pereglin, SD “Dubrava 1094”

2.Martin Oborovečki, SD Veliko Trgovišće

3.Marijan Kajfeš, SD “Dubrava 1094”

4.Mihaela Oborovečki, SD Veliko Trgovišće

5. Valentina Mrnjavčić Pereglin, SD “Dubrava 1094”

Ekipno je 2. Kup Grada Klanjca osvojilo SD “Dubrava 1094” s 2603 boda, dok je SD Veliko Trgovišće imalo 2589 bodova.

 

Related Posts

Tags

Share This