Predstavljena nova knjiga Srečka Blažička uz izložbu ilustratora

ruj 1, 2021 by

Predstavljena nova knjiga Srečka Blažička uz izložbu ilustratora

Hrvatska udruga Muži zagorskog srca i Kulturni centar Klanjec predstavili su u ponedjeljak  30. kolovoza 2021. na klanječkom Trgu Antuna Mihanovića novu knjigu Srečka Blažička Nove misli – nova stvarnost.

Govoreći o knjizi urednik dr.sc. Ivica Hrastović istaknuo je kako nova knjiga Srečka Blažička sa svojom filozofskom potkom odiše optimizmom te apostrofira Misao kao čimbenika čovjekova boljeg danas i sutra, dok je recenzent doc.dr.sc.Rajko Fureš rekao da se radi o knjizi koja autora predstavlja kao zrelog literarnog stvaratelja, koji je smogao hrabrosti podijeliti svoja razmišljanja, snove, uspjehe, svoje zastrane, dobre i loše strane sa svojim čitateljima, a to nije nimalo lako.

Uz pratnju Zdenke Poljak na klavijaturama, sopranistica Josipa Lončar virtuozno je izvela predivnu kajkavsku skladbu koju su njih dvije u vrijeme Josipinog osnovnoškolskog obrazovanja u kumrovečkoj školi uvježbale za Mali kaj. Bila je to prekrasna glazbena uspomena podijeljena s klanječkom publikom. Pridružili su im se u glazbenom dijelu programa Ljubo Jelušić i Igor Siročić, ali i sam autor knjige te tako oplemenili ovaj lijepi književni susret, kojem su svoj mali doprinos dali i moderator Nikola Capar i Snježana Horvatin čitajući odabrane odlomke iz knjige. 
Autoru knjige koja je izašla u nakladi Hrvatske udruge Muži zagorskog srca i Kulturnog centra Klanjec, lektorirao ju je mr.sc.Ivan Cesarec, a likovno uredio Stjepan Đukić Pišta, čestitali su gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Mirjana Smičić Slovenec.

Srečko Blažičko završio je predstavljanje svoje knjige emotivnim pozivom svojoj publici, prijateljima, susjedima da se počnu i to odmah okretati dobrim mislima jer su dobre misli sretne misli!

U nastavku programa otvorena je u izložbenom prostoru Kreativnog centra Cityart Studio (bivši Salon GalerijeAA), uz prigodnu riječ autora postava Stjepana Đukića Pište, skupna likovna izložba Rajka Fureša, Helene Ohnjec, Josipa Rubesa, Ivana Tuđe, Maje Vukina Bogović ,Marijana Zanoškog i Stjepana Đukića Pište, ilustratora nove knjige Srečka Blažička. 

Related Posts

Tags

Share This