NAJAVLJENA SANACIJA DRŽAVNE CESTE I KLIZIŠTA

tra 19, 2012 by

NAJAVLJENA SANACIJA DRŽAVNE CESTE I KLIZIŠTA

U utorak, 17. travnja 2012. saborski zastupnik i gradonačelnik Željko Kolar održao je u Klanjcu vrlo uspješan i konstruktivan sastanak s predstavnicima Uprave Hrvatskih cesta.
Na konferenciji za tisak nakon sastanka, gradonačelnik Kolar i član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža najavili su početak radova na rekonstrukciji državne ceste D205 od Dubrovčana do Risvice, sanaciju klizišta Klanjec na istoj dionici te rekonstrukciju dva ulaza u Klanjec.
Do kraja ovog mjeseca ili najkasnije do sredine svibnja trebao bi se raspisati natječaj, a radovi bi trebali započeti u zadnjem kvartalu ove godine. Očekivani rok za njihov završetak je 12-14 mjeseci. Hrvatske ceste ove su godine osigurale 5.500,000,00 kuna, a radovi u ukupnoj vrijednosti od 70 milijuna kuna financirat će se iz programa Betterment II. Iz programa Betterment bit će izdvojena sanacija dugo otvorenog klizišta Klanjec na dionici iste ceste za koju će se tijekom ljeta izdvojiti 500.000,00 kuna iz programa redovitog održavanja državnih cesta te će biti izvedeni kao prioritet.
Prema riječima Jurice Krleže riječ je o potpunoj rekonstrukciji dionice duge 11,2 km koja uključuje potpuno uklanjanje kolničkih trakova, a ne samo presvlačenje novim asfaltnim slojem, sanaciju mostova, nadvožnjaka, propusta te dva velika klizišta-Klanjec i Sveti Križ.
Direktor Sektora održavanja Hrvatskih cesta Zlatko Vidović istaknuo je da će se tijekom izvođenja radova cesta morati zatvarati za promet s obzirom na planirani opseg i način sanacije te će Uprava Hrvatskih cesta s lokalnom samoupravom dogovoriti najadekvatnije obilazne pravce.
Gradonačelnik Klanjca Željko Kolar istaknuo je kako ovaj sastanak potvrđuje promijenjeni odnos Hrvatskih cesta prema Krapinsko-zagorskoj županiji, koja s ovakvim stanjem svojih prometnica ne može razvijati svoje gospodarstvo. Cesta D205 već je duže vrijeme opasna za promet, a povezuje i granični prijelaz Razvor te je posljednjih godina na njoj znatno pojačan kamionski promet.
Za Grad Klanjec od posebnog je značaja sanacija klizišta, planirana rekonstrukcija ulaza u Klanjec koja predviđa uređenje trećeg količkog traka na priključku te uređenje ulaza u Mihanović Dolu koji će omogućiti ulaz u poslovnu zonu kamionima i šleperima koji sada, ako žele skrenuti u Klanjec, moraju se okretati kod kamenoloma i vraćati nazad. To će bitno pridonijeti i gospodarskom razvoju ovog kraja, ali i turističkom.
Ovo je jedna od najznačajnijih investicija u cestogradnji u ovoj i idućoj godini, istaknuo je saborski zastupnik Željko Kolar.

Priopćenje Hrvatskih cesta – Cestovna infrastruktura na području Grada Klanjca

Related Posts

Tags

Share This