Noć Muzeja u Galeriji Antuna Augustinčića

velj 5, 2015 by

Noć Muzeja u Galeriji Antuna Augustinčića

Za ovogodišnju Noć muzeja  klanječka Galerija Antuna Augustinčića priredila je likovno-filmsku društvenu večer čiji je središnji događaj bilo otvaranje izložbe Gorana Trbuljaka, jednog od naših najznačajnijih i najutjecajnijih konceptualnih umjetnika.
Goran Trbuljak treći put nastupa u Klanjcu, nakon predstavljanja u Salonu Galerije 1999. godine i njegove izložbe-radionice Original(n)i koncept – kopirajT iz 2008. godine.

“Povezavši zbir fotografskih Skica za skulpturu…, dominirajući redimejd Skica za spomenik T i eksperimentalni film 3+3=7 u izložbeni niz, trostruko ekspliciramo umjetnički postupak, naglašavamo njegovu jednostavnost i jasnoću, ali i britkost i briljantnost umjetničkog genija, čime navodimo potrebe za tumačenjem i objašnjenjem da se dokinu u razumijevanju. Slučaj je htio da ovu Trbuljakovu izložbu otvaramo u Noći muzeja posvećenoj Nikoli Tesli. Slučajno je da prezimena obojice započinju istim inicijalom. Ali nije slučajno da nas obojica pozivaju na pažljivo promatranje svijeta oko nas. Zato, poslušajmo ih te dopustimo da genij umjetnika i genij znanastvenika potaknu naš genij čovjeka. Motrimo i otkrivajmo postojeće.”, piše u deplijanu autor izložbe Božidar Pejković.

Izložba ostaje otvorena do 1. ožujka 2015.

 

 

Related Posts

Tags

Share This