Najava manifestacije Babičini kolači

ožu 22, 2019 by

Najava manifestacije Babičini kolači

Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica KZŽ i Zagorska razvojna agencija, u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Muzejima Hrvatskog zagorja najavljuju održavanje 13. manifestacije “BABIČINI KOLAČI” i pozivaju sve ljubitelje autohtonih zagorskih slastica u subotu 30. ožujka 2019. godine u Dvorac Oršić u Gornjoj Stubici s početkom  u 15:00 sati.

 „Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.

Za pobjedničku lentu natječu se babice koje dolaze iz svih dijelova Županije, a osvaja ju ona čiji  kolač dobije najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus i izgled kolača te za domišljatost u prezentaciji. Svaki detalj koji oko može zamijetiti, a nepce okusiti, važan je element pri bodovanju vrsne ocjenjivačke  komisije koja proglašava pobjednicu.

Ove godine babice će  se natjecati pred ocjenjivačkom komisijom koju čine vrsni gastronomski znalci: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.

Related Posts

Tags

Share This