Na press konferenciji predstavljena Zahvala jeseni

ruj 24, 2019 by

Na press konferenciji predstavljena Zahvala jeseni

Organizatori najveće klanječke kulturno-turističke manifestacije, Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec i TZP Biser Zagorja održali su danas konferenciju za medije na kojoj je predstavljen program 18. kulturno – turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu“ koja će se održati od 4. do 6. listopada. Gradonačelnik Zlatko Brlek istaknuo je kako će idućeg vikenda klanječka manifestacija postati  punoljetna.
– Iz jedne male manifestacije, “Zahvala jeseni” izrasla je u manifestaciju koja je značajna ne samo za klanječki kraj, već i puno šire. Radi se o kulturno – turističkoj manifestaciji koja okuplja brojne domaće sudionike, a ono što je meni posebno važno, jest da naši poljoprivrednici i obrtnici iz čitavog Zagorja i Zagrebačke županije, imaju prilike na štandovima prikazati ono što su kroz čitavu godinu uspjeli ostvariti svojim radom i trudom. Bit će to i prigoda da se na Danu otvorenih klanječkih podruma u vinoteci na trgu kušaju najbolja klanječka vina. Nadamo se lijepom vremenu i očekujemo mnogo gostiju – rekao je Brlek.

Tri izložbe, bogat kulturno-umjetnički program i dva večernja koncerta

Ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin predstavila je kulturne programe kojima svake godine obiluje ova manifestacija pa će tako biti i ove godine. Tradicionalno se otvara u petak navečer programom koji se zove “Klanjec – moj grad”.
– Ove godine otvaramo dvije izložbe, jednu u Studiju Galerije Augustinčić, kojom naša Galerija predstavlja mladu kiparicu Valentinu Rašan, i jednu koja je za nas Klanjčane posebna jer u godini Otona Ivekovića, kada se obilježava 150. godišnjica rođenja i 80. godišnjica smrti našeg velikog slikara, otvaramo izložbu “Klanječka platna” kojom predstavljamo Ivekovića kojeg javnost uglavnom još nije vidjela. Riječ je o slikama iz nasljedstva obitelji Iveković, ali i platnima koja su u obiteljskoj ostavštini njegovih klanječkih prijatelja te klanječkih kolekcionara. U subotu u 15 sati započinje tradicionalni susret kulturno – umjetničkih društava i glazbenih skupina “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše“. Gosti su ove godine KUD-ovi iz Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, koji će nastupiti uz domaći KUD “Antun Mihanović”. Predstavit će se i pjevački zborovi i različite plesne skupine, a nedjeljni program tradicionalno posvećujemo djeci. U njemu će sudjelovati ne samo klanječka djeca, nego i druge dječje skupine, a svojom se izložbom u Studiju Galerije AA predstavljaju i budući klanječki kipari.Ono što je publici možda najprivlačnije, svakako su večernji koncerti. Ove godine smo se odlučili za Crvenu Jabuku, koja će nastupiti u subotu i The Frajle, koje će koncert održati u nedjelju. Vjerujemo da će mladi i oni stariji u programu pronaći nešto zanimljivo i s nama provesti prvi vikend u listopadu – istaknula je Snježana Horvatin.
Direktorica Turističke zajednice “Biser Zagorja” Tatjana Petranović rekla je kako je naglasak na povezivanju Grada Klanjca i općina Tuhelj i Veliko Trgovišće, te je predstavila sportska i događanja za djecu.

Tradicionalna biciklijada

– Tradicionalna četvrta biciklijada održat će se na sva tri područja, a ove je godine i nešto proširena, pa je ukupne dužine 48 kilometara. Zamišljena je kao bicikliranje, druženje i obilazak pojedinih točaka, a ne kao natjecanje, tako da svi mogu uživati. To je jedna tura koja će biti ucrtana i na našim biciklističkim kartama, kao biciklistička ruta za sve one koji žele obići ova tri kraja. U subotu i nedjelju imamo i pripremljene programe za djecu, s likovnim radionicama, nastupima djece i uličnim zabavljačima. Ove godine je uključen i večernji show s animacijom i vatrom, tako da pozivam sve da se priključe i pogledaju što smo pripremili. Osim u ovim sadržajima, djeca će moći uživati i u napuhancima – rekla je Petranović te dodala kako će se kao uvertira u “Zahvalu jeseni“, ovog vikenda održati vožnja oldtimera, koja prolazi kroz sva tri područja turističke zajednice, kao i Trail “Biser Zagorja”.

 

Related Posts

Tags

Share This