Na press konferenciji predstavljen program Zahvale jeseni u Klanjcu

ruj 19, 2017 by

Na press konferenciji predstavljen program Zahvale jeseni u Klanjcu

U ponedjeljak, 18. rujna 2017. u Studiju Galerije Antuna Augustinčića održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program kulturno-turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu 2017.”, ali i aktivnosti koje će se partnerskim gradovima provesti u okviru programa Europa za građane. U ime organizatora program su predstavili gradonačelnik Zlatko Brlek i Snježana Horvatin iz Kulturnog centra Klanjec

– I ove će se godine, po treći puta, održati program “Europa za građane”, u sklopu kojeg će na našoj manifestaciji sudjelovati gosti iz Poljske, Slovenije, Slovačke, Češke, Srbije te Bosne i Hercegovine. Nadamo se prije svega prekrasnom vremenu, brojnim gostima, jer će za svakoga zasigurno biti ponešto. Bit će tu puno dobre zabave, dobra ugostiteljska ponuda, svoj sajam imat će tradicijski zanati, kao i OPG-ovi, pa će posjetitelji moći kupiti zimnicu i domaće kolače, kao i sve ostalo što je priroda kroz godinu dala i što su naši vrijedni sugrađani pripremili za ovu zimu – rekao je okupljenim novinarima gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

– Manifestacija je iz godine u godinu sve bolja, zadnjih nekoliko godina ima međunarodni karakter, pa nam tako i ove godine dolaze gosti iz dobrog dijela istočne i srednje Europe, sa svojim programom, što svakako obogaćuje “Zahvalu jeseni”. Jedan od naših tradicionalnih događaja održat će se u subotu, 30. rujna, pod nazivom “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe Naše”, kada naši gosti pokazuju dio svog folklora i narodnih običaja, a uz nastup našeg domaćeg KUD-a “Antun Mihanović”, bit će to Europa u malom – najavio je gradonačelnik Brlek.

– Posjetiteljima su zasigurno zanimljivi i glazbeni koncerti, pa će tako u subotu nastupiti Begini, a u nedjelju u 19 sati Tomislav Bralić i Klapa Intrade. Zasigurno će roditelji, bake i djedovi i ove godine pogledati naše najmlađe, koji uvijek pripremaju zanimljiv program, a tu je i zanimljiv moto show Dejana Špoljara. Na ovogodišnjem kulinarskom showu moći će se kušati i međunarodni specijaliteti, češki i poljski, a ponovit ćemo i naš domaći kulinarski show pod nazivom “Kuhaj kaj ti ja velim” – naši partneri iz inozemstva će, uz pomoć naših domaćina, morati pripremiti jedan zagorski specijalitet – otkrila je Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec.
Cijeli program manifestacije objavljen je na internetskoj stranici Grada Klanjca i na facebook stranici Zahvala jeseni u Klanjcu.

Medijski pokrovitelji ovogodišnje manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu” su Radio Kaj, Zagorje-International, Zagorski list i tv emisija Bajka na dlanu.

Related Posts

Tags

Share This