Više od 700 malih pisanica za Klanjec

ožu 29, 2018 by

Više od 700 malih pisanica za Klanjec

U lijepoj preduskrsnoj akciji Moja pisanica za Klanjec koju su u srijedu, 28. ožujka organizirali Gradska knjižnica i Kulturni centar Klanjec, mali i veliki Klanjčani napravili su više od 700 malih pisanica kojima se ovih dana ukrašava grad za predstojeći najveći kršćanski blagdan.

U likovne radionice koje su trajale tijekom cijeloga dana s veseljem su se uključili klinci i tete iz Dječjeg vrtića “Kesten” i Male škole, a mogli ste ih i vidjeti kako svojim malim ručicama vješaju pisanice na malo stabalce magnolije ispred ulaza u zgradu Gradske uprave. Drugi i četvrti razred OŠ Antuna Mihanovića nisu u srijedu bili samo mali likovnjaci  već su u knjižnici i glasno zapjevali, a nakon toga pisanicama ukrasili stabalce gupčeve lipe na klanječkom placu. Našim najmlađima sugrađanima prijepodne su se pridružile i članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo Udruge umirovljenika grada Klanjca pa je posebno lijepo bilo vidjeti zajedno više generacija Klanjčana okruženih kistovima, bojama i šarenim pisanicama.

Živo je u našoj knjižnici bilo i tijekom cijelog poslijepodneva, ali i u večernjim satima kad su nam se pridružili i članovi dječjeg folklora KUD-a “Antun Mihanović”… Prsti i rukavi uglavnom ofarbani raznim bojama i to naravno ne samo oni dječji, već i od mama i tata, ali rezultat na kraju – pune košare pisanica za najdraži grad. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!

Dragi sugrađani!
Ako imate vremena i dobre volje još uvijek možete svoju pisanicu objesiti na neku od ukrašenih grana po gradu! Hvala i sretan vam Uskrs!

Related Posts

Share This