Moguće nemoguće u ovogodišnjoj Noći muzeja

velj 1, 2021 by

Moguće nemoguće u ovogodišnjoj Noći muzeja

Klanječka Galerija Antuna Augustinčića u ovogodišnjoj Noći muzeja svojim je posjetiteljima ponudila izložbu na otvorenom Vedrana Ružića, a koja se mogla razgledati u dvorištu Studija i u parku Galerije u čijim su se trima parkovnim fontanama uz Augustinčićeve skulpture ispreplele instalacije od bodljikave žice Vedrana Ružića. „Moguće nemoguće“ izložba je koja se temelji na Ružićevom ciklusu Forbidden Melody, koji je nastao u izolacijskoj atmosferi trenutne situacije u svijetu. Digitalnu dimenziju Noći muzeja pružila je Hrvatska televizija, a cijeli je program započeo kratkim glazbenim programom Vedrana Ružića, zanimljivog likovnog umjetnika, ali i glazbenika nagrađenog Porinom.
Kulturni centar Klanjec i ove se godine pridružio Galeriji AA  te je tako nastavljena ova višegodišnja suradnička tradicija u Noći muzeja. Brojnim posjetiteljima, uz epidemiološke mjere, omogućen je razgled novouređenog stalnog postava sarkofaga obitelji Erdödy u podrumu franjevačkog samostana, koji sada prati i nova multimedijska priča „Memento mori – sjeti se smrti“ o univerzalnoj temi prolaznosti ljudskoga života. Iako će se ovaj multimedijski sadržaj u narednim danima još nadograđivati, bilo je lijepo u Noći muzeja vidjeti brojne naše sugrađane i dragu publiku i to nakon podužeg vremena te učiniti barem na kratko “mogućim” uživanje u novom kulturnom sadržaju u našem gradu.

Da bi se posjetitelji malo i zagrijali, ali i osjetili onu dobru i znanu atmosferu na koju smo bili naviknuti prošlih zima, pobrinuo se Kulturni centar Klanjec sa svojim stalnim volonterkama Sarom i Laurom i malim štandićem s kuhanim vinom i čajem. 

 
 

Related Posts

Tags

Share This