Mladen Županić dobitnik je najprestižnijeg hrvatskog obrtničkog priznanja

srp 3, 2015 by

Mladen Županić dobitnik je najprestižnijeg hrvatskog obrtničkog priznanja

Na svečanoj Akademija kojom je obilježen dan Hrvatske obrtničke komore, u srijedu, 1. srpnja 2015. godine u Zagrebu, Mladenu Županiću, dugogodišnjem klanječkom obrtniku i predsjedniku Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec, uručeno je najprestižnije priznanje Hrvatske obrtničke komore.

Dodijeljena mu je  Statua „Zlatne ruke“ s poveljom, najviše priznanje HOK- a i to za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, a Statuu su mu uručili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Branko Grčić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.
Isto priznanje ove su godine dobili i Rudolf Banek, obrtnik iz Zagreba i Željko Juranić, obrtnik iz Vrbnika na otoku Krku.
Na svečanoj Akademiji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec uručili su ovogodišnjim dobitnicima i plakete „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem, a promovirani su i nove majstorice i majstori, njih 1.205, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana. U ime svih novih majstora i majstorica, diplomu je primio Marko Vukušić, kojem je diplomu uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim je pokroviteljstvom održana ovogodišnja svečanost.
Također, povodom 20. godišnjice suradnje, Obrtničkoj komori za München i Gornju Bavarsku dodijeljena je Povelja Hrvatske obrtničke komore. Dodijeljene su i nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta  „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem mentoru i najboljem učeniku strukovne škole, koje je uručio ministar Gordan Maras.Čestitku je Mladenu Županiću, jednom od trojice ovogodišnjih dobitnika najprestižnijeg priznanja HOK-a, osobno uputio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je i nazočio svečanoj Akademiji.
Čestitkama se pridružujemo i mi.

Related Posts

Tags

Share This