Božićna priča za kraj božićnog vremena

sij 11, 2016 by

Božićna priča za kraj božićnog vremena

Za kraj ovogodišnjeg božićnog vremena Klanjčani i njihovi gosti na najljepši su se način prisjetili pravih vrijednosti Božića i to zahvaljujući nadahnutoj izvedbi glazbene jednočinke Božićna priča poznatog hrvatskog skladatelja Rudolfa Matza, a koju su u župnoj crkvi u Klanjcuu u nedjelju, 10. siječnja  izveli gosti iz Župe Marije Pomoćnice sa zagrebačke Knežije.
Napisana i praizvedena još davne 1937. godine u Zagrebu, ova zanimljiva glazbena priča podsjeća na narodne običaje i tradiciju, a kroz njih uči nas važnosti ne samo materijalnih darova već prije svega obiteljskih vrijednosti, sloge, praštanja i ljubavi.

Izvrsni glazbenici i glumci ispričali su priču o nadi, vjeri, ljubavi i čudima Božića te je okupljena publika nakon ove izvrsne glazbeno-scenske predstave zasigurno otišla svojim kućama obogaćena za poseban duhovni doživljaj.

Pod sigurnom dirigentskom palicom Krešimira Račića Božićnu priču izveli su Dječji zbor Marijini anđeli, Vokalni ansambl Marije Pomoćnice, tamburaški orkestri Gaj i Knežija, a na orguljama Katarina Javora.
Solo dionice suvereno su izveli Ksenija Sanjković kao Maruša, Henrik Šimunković kao Slavić, Dina Puhovski kao Bara, Nikola Blažanin kao Imbro te Marija Lešaja koja je uprizorila Mariju.

Pored odraslih izvođača posebno su oduševili i oni najmlađi. Tomislav Zakošek kao Miško, Emanuela Stipković kao mala Janica te svojim prekrasnim glasom Iva Kumanović kao Anđeo Gabrijel.

Ostale uloge odigrali su Hrvoje Brčić, Marko Rizvić, Stjepan Miletić, Robert Marić, Ernest Bartulovć, Martin Brkić i Josip Živičnjak.
Kostimografiju potpisuje Katarina Horvatin, a s puno entuzijazma, osmijeha i pozitivne energije ovaj veliki broj izvođača okupila je i organizirala Nikolina Gunjina.   

Related Posts

Tags

Share This